Neregulile de la Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca, în vizorul DNA

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au declinat către DNA dosarul vizând cercetările legate de nefuncţionalitatea Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

DNA a preluat, de la Parchetul sectorului 1, ancheta privind neregulile de la Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca. Investigaţia a fost transferată DNA după ce s-au descoperit indicii de abuz în serviciu care intra în competenţa procurorilor anticorupţie.

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Guvernului, după ce Corpul de control al ministrului Sănătăţii a descoperit mai multe nereguli în funcţionarea Unităţii de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca iar în mai a.c. procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru a-şi declina apoi competenţa în favoarea DNA, relatează Agerpres.

"În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curţii de Conturi a României pentru deficienţele consemnate în raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentaţiei de atribuire a contractului de achiziţie aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arşilor gravi şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 Bucureşti, pentru posibile fapte de natură penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcţiune a Barocamerei şi plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL", preciza pe 25 mai Guvernul.

Reamintim că Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca a intrat în centrul opiniei publice odată cu drama Colectiv, după ce s-a aflat că niciunul dintre răniţii ce aveau nevoie de îngrijire ultraspecializată nu a fost internat pe respectiva secţie, desi în vara anului 2013, Spitalul a platit aproape 39 milioane de lei, fara TVA, firmei Gemedica pentru amenajarea Secţiei de Arşi iar unitatea a fost inaugurtă în prezenţa ministrului Nicolae Banicioiu, pe 9 iunie 2015.