Nicuşor Dan: Băsescu, Ponta şi Ghiţă au patronat în perfectă armonie reţele de corupţie transpartinice

Băsescu-Ponta-Ghiţă - o alianţă bizară a unor oameni aflaţi la sfârşitul carierei politice, care au mimat ani de zile lupta politică, dar care au patronat în perfectă armonie reţele de corupţie transpartinice, a acuzat Nicuşor Dan, liderul USR.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a reacţionat duminică, pe contul său de Facebook, la acuzaţiile potrivit cărora partidul pe care îl reprezintă este beneficiarul unei conspiraţii a serviciilor secrete care urmăreşte scoaterea la pensie a politicienilor cu experienţă.

"Traian Băsescu a preluat şi el naraţiunea domnilor Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă şi a acuzat Uniunea Salvaţi România că este parte sau beneficiară a unei conspiraţii a serviciilor care ar scoate la pensie "politicienii cu experienţă". O alianţă bizară a unor oameni aflaţi la sfârşitul carierei politice şi care au mimat ani de zile lupta politică, dar care au patronat în perfectă armonie reţele de corupţie transpartinice", a declarat Nicuşor Dan.

În opinia liderului USR, astfel de declaraţii sunt parţial amuzante, dar sunt în aceeaşi măsură şi grave, pentru că ele nu urmăresc, în realitate, discreditarea partidului său.

"Nici nu ar avea cum, declaraţiile sunt complet ridicole. Urmăresc însă altceva: să discrediteze lupta anticorupţie prin sugestia că DNA lucrează în beneficiul unui partid politic", a adăugat Nicuşor Dan.

Potrivit politicianului, trebuie să ne amintim tot timpul: ca şi atunci când mimau lupta politică şi astăzi, când se luptă cu DNA, nu fac altceva decât să-şi urmărească interesele personale.

"În urmă cu câţiva ani era vorba de putere şi bani obţinuţi prin corupţie, astăzi e vorba de încercarea de a scăpa de dosare penale şi de responsabilitatea în faţa legii. Asta este "experienţa" pe care vor s-o perpetueze", a subliniat Nicuşor Dan.