Nicuşor Dan transmite un mesaj clar: "Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine!"

Uniunea Salvaţi România îl susţine pe Cioloş pentru un nou mandat de premier şi nu va refuza să facă parte dintr-un viitor Guvern condus de actualul prim-ministru.
Loredana Diacu
19.10.2016

alte articole

Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
19.10.2016

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a exprimat miercuri susţinerea USR pentru Platforma ”România 100” - platformă de principii şi proiecte de interes naţional lansată de premier -, declarând că aceasta este în acord cu programul USR. Totodată, Dan a declarat că formaţiunea sa îl va susţine pe Cioloş pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare.

"Premierul Cioloş a lansat Platforma România 100, suntem fericiţi cu acest demers, foarte mare parte din populaţie îl susţine pe Dacian Cioloş, a văzut în guvernarea de până acum o speranţă, a văzut transparenţă, a văzut onestitate, a văzut bun simţ. Programul pe care l-a lansat e în acord cu programul pe care l-am lansat noi acum câteva săptămâni.", a declarat Nicuşor Dan

Liderul USR a mai precizat că formaţiunea să îi va transmite vineri lui Cioloş un document cu completări punctuale la Platforma România 100 şi a declarat, fără niciun echivoc, că partidul său îl va susţine pe actualul premier pentru un nou mandat în fruntea Guvernului.

”Vineri, când vom depune semnăturile la BEC, o să vă prezentăm documentul pe care i-l vom transmite, ca o completare în acelaşi stil cu completări punctuale pe programul pe care îl propune. Vreau să spun foarte direct: USR îş susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de premier, după alegerile parlamentare şi speră că el va întruni majoritatea voturilor din Parlament pentru a fi desemnat prim-ministru”, a afirmat Nicuşor Dan.

Cu această ocazie, Dan i-a transmis premierului mesajul "Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine", practic un joc de cuvinte, sloganul USR fiind "în sfârşit, ai cu cine."

Slogan (Epoch Times)
Slogan (Epoch Times)

Liderul USR a mai ţinut să menţioneze că formaţiunea nu va face alianţe nici preelectorale, nici postelectorale cu alte partide şi că nu doreşte să negocieze poziţii în Guvern, ci programe de guvernare dar, că, la o adică, n-ar refuza posturi de miniştri într-un nou guvern Cioloş.

”USR nu face alianţe nici pre electorale, nici postelectorale. Am venit azi să spunem că USR îl susţine pe Dacian Cioloş. Este un vot de încredere pentru Cioloş, dar nu este un cec în alb pentru PNL, care a anunţat că va sprijini acelaşi premier. Am promis că vrem să facem un alt fel de politică. Sperăm să susţinem pe acest prim - ministru, nu într-o alianţă în care partidele au împărţit ministere, secretari de stat, prefecţi, deconcentrate. (...) Vrem să negociem cu prim ministrul desemnat - sperăm Dacian Cioloş - nu să venim în cadrul unei alianţe. Nu negociem poziţii, vom negocia puncte din programul de guvernare, câteva le vom prezenta vineri şi sperăm să avem în continuare un dialog cu Cioloş pentru a veni cu un program concret de guvernare. Nu negociem poziţii, însă dacă pe un anumit domeniu premierul consideră că cea mai potrivită persoană e la USR nu vom refuza numirea ei.”, a mai declarat Nicuşor Dan, precizând că propunerile lor vor fi prezentate vineri şi speră să aibă un dialog cu premierul Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor