Tăriceanu, clasic: Iohannis, în "coaliţie ocultă" cu şefa DNA şi cu "un partid paravan-marionetă"

Trimis în judecată de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizare a infractorului, al doilea om în stat - preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu - a ieşit din nou la rampă cu o serie de acuzaţii halucinante.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Evenimentele politice din ultimele zile prefigurează o campanie electorală cu doi competitori. Pe de o parte, ALDE şi PSD, iar, pe de cealaltă parte, preşedintele Klaus Iohannis în "coaliţie ocultă" cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu "un partid paravan-marionetă", Uniunea Salvaţi România (USR), al lui Nicuşor Dan, a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Având un preşedinte debusolat şi imatur politic, rămas în faza în care "se joacă" de-a condusul partidului, cum se joacă cei mici cu păpuşi şi soldăţei, am numit-o pe Alina Gorghiu, PNL mai există doar ca paravan legal pentru planurile anticonstituţionale ale decidenţilor din această tabără. Am inclus în aceste planuri şi aşa-zisul partid care salvează România, USR, în fapt, o creaţie a Cotrocenilor, după modelul validat cu ocazia tragediei de la Colectiv.

Pe scurt, mecanismul, care lucrează la "victoria" neconstituţională a preşedintelui Iohannis şi a echipei sale oculte, are drept principal vector de acţiune eliminarea din scenă, fie şi temporară, a liderilor din tabăra adversă, aşa încât singurele opţiuni pentru viitoarea conducere politică a ţării să rămână cele agreate de preşedinte. După ce alegerile parlamentare, anchetele, dosarele, acuzaţiile îşi vor fi făcut efectul, ele nu mai interesează, sunt lăsate pradă uitării, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale", a opinat Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, lista neagră cu liderii politici nedoriţi este deja vizibilă de o bună bucată de vreme, iar, pe baza acesteia, procurorii DNA au pornit anchete şi au întocmit dosare "cu acuzaţii mai mult sau mai puţin reale".

"Nu are importanţă. Important e ca liderii de pe lista neagră să fie plimbaţi pe la DNA, prin instanţe şi, mai ales, prin faţa camerelor de luat vederi pentru mediatizarea "penalilor", ceea ce am numit telejustiţie, cea care acţionează direct şi eficace asupra emoţiei colective. Odată condamnaţi de "stradă", devenită noua formă de mineriadă a regimului Iohannis, sau prin procese eminamente politice, mare prin declaraţii de genul: "Nu pot numi penali, condamnaţi etc., etc.", pentru că, nu-i aşa, o ţară europeană nu poate "defila" la conducerea ei cu "penalii" condamnaţi fără drept de apel în piaţa publică sau prin malversaţiuni operate de DNA."

Paradigma pe care o foloseşte în declaraţii preşedintele Iohannis în vederea alegerilor este următoarea: eu apăr justiţia, eu completez actul de justiţie prin decizii politice, eu îi elimin pe corupţi din scenă, eu schimb clasa politică. Realitatea este diametral opusă. DNA este instrumentul instituţional care iniţiază la comandă politică compromiterea adversarilor preşedintelui, indiferent dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi.

DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în acelaşi timp şi prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreţionare şi comenzi politice", a acuzat Tăriceanu.

De altfel, liderul ALDE mai susţine că, "în total dispreţ faţă de democraţie", se încadrează şi intrarea preşedintelui României "în fruntea unei campanii electorale făţişe în favoarea PNL, prin care îi îndrumă pe cetăţeni cu cine să voteze şi cu cine să nu voteze, pe cine doreşte prim - ministru etc".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne