Cristian Ghinea: Cifrele vorbesc, restul e gargară indusă de PSD şi habarnişti

Guvernele şi miniştrii anteriori au neglijat lansarea celui mai sensibil Program Operaţional - POCU - însă acum lucrurile s-au pus în mişcare, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (www.catalingeorgescu.com)

Ministerul Fondurilor Europene a deschis apelul de proiecte pentru Diaspora Start-up - 30 de milioane de euro pentru românii din străinătate care vor să vină acasă să deschidă afaceri, a scris, miercuri, pe contul său de Facebook, ministrul Cristian Ghinea.

"Cifre, nu gargară. (...) Acum 175 de zile inclusiv week-enduri, când am depus jurământul, din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020 erau două ghiduri puse în dezbatere publică şi nici un apel deschis.

Acum sunt deschise 8 apeluri (se primesc proiecte) în valoare de 655 de milioane euro. Mâine [joi - n.r.] mai deschidem un apel. Alte 3 ghiduri sunt puse în consultare publică. Asta pe lângă schemele naţionale pentru mobilitate lucrate cu Ministerul Muncii şi care vor fi subvenţii directe date oamenilor pentru a-şi găsi joburi - mai mult de 200 milioane euro până în 2020", a declarat Cristian Ghinea.

Încă din prima zi de mandat, ministrul Fondurilor Europene a subliniat că deschiderea POCU este o prioritate pentru el - "guvernele şi miniştrii anteriori au neglijat lansarea celui mai sensibil Program Operaţional".

"Mai 2016 = zero apeluri deschise pentru zero euro. Octombrie 2016 = 8 apeluri POCU deschise în valoare de 655 milioane în 175 de zile. Cifrele vorbesc, restul e gargară indusă de PSD şi habarnişti. Asta pe lângă faptul că dăm banii pentru intervenţii reale, nu pentru tocat de către "experţii POSDRU" şi patronii lor politici. Avem treabă! Share ca să se ştie!", a precizat Cristian Ghinea.

Detalii despre Diaspora Start-up aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne