De ce a primit Nicuşor Constantinescu 15 ani de închisoare

Fostul "baron" de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru o "gaură" de peste 30 de milioane de lei dată bugetului statului. Judecătorii au arătat motivele care i-au determinat să îi dea o astfel de sentinţă fostului demnitar.
Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au explicat motivele pentru care i-au condamnat la nu mai puţin de 15 ani de închisoare pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul perdelelor forestiere.

"În concepţia inculpatului Constantinescu, proiectele finanţate de Consiliul Judeţean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părţi importante a bugetului judeţului. În acelaşi timp, popularizarea la nivelul tuturor localităţilor a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, şi promovării electorale a inculpatului Constantinescu.

Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului faţă, nu numai de bugetul instituţiei pe care o conducea prin prisma funcţiei sale, dar şi faţă de interesele comunităţii pe care era chemat să o susţină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferenţă faţă de responsabilităţile ce îi reveneau în virtutea funcţiei sale", reiese din motivarea Curţii de Apel Bucureşti, citată de Digi24.

În acelaşi timp, judecătorii au atras atenţia că starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu nu este un argument pentru o pedeapsă mai mică. De altfel, ei îl acuză pe fostul "baron" de Constanţa că s-a folosit de problemele medicale pentru a tergiversa procesul.

La finalul lunii iulie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus condamnarea la 15 ani de închisoare a fostului şef al Consiliului Judeţean Constanţa, într-un dosar în care a fost acuzat de şase infracţiuni de abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Concret, potrivit procurilor, fostul preşedinte de CJ a fost de acord ca lucrările de împădurire a 50 de ha din comuna Independenţa să fie plătite de două ori. Prejudiciul creat se ridică la peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi a peste 1 milion de lei în dauna statului român.

Decizia nu este definitivă şi a fost deja contestată de Nicuşor Constantinescu, procesul urmând să fie reluat la Înalta Curte în luna noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne