Nicuşor Dan: Grindeanu să nu adopte mâine OUG-urile. Dosarul lui Dragnea se va închide a doua zi

Liderul USR Nicuşor Dan a reacţionat dur la scurt timp după ce, pe surse, a ieşit informaţia că Guvernul Grindeanu intenţionează să dezincrimineze prin ordonanţă de urgenţă fapte de corupţie comise de funcţionarii publici şi să desfiinţeze instituţia denunţătorului.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu nu trebuie să adopte, în şedinţa de Guvern de miercuri, niciuna dintre cele două "ordonanţe-elefant" propuse de ministrul Justiţiei Florin Iordache, a solicitat, pe pagina sa de Facebook, liderul USR Nicuşor Dan.

"Cerem şi săptămâna aceasta prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte în şedinţa de Guvern de mâine niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache, care a transformat Ministerul Justiţiei în Ministerul Minciunilor. Modificarea Codurilor penal şi de procedură penală, în varianta propusă de Florin Iordache, reprezintă amnistie. Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă, poimâine dosarul lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu se va închide pentru că fapta nu va mai fi incriminată", a atras atenţia Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, pompierii care au permis clubului Colectiv să funcţioneze, deşi nu îndeplinea normele de protecţie împotriva incendiilor, trimişii în judecată pentru abuz în serviciu, vor scăpa de asemenea de răspunderea penală.

"Toate dosarele deschise împotriva unor politicieni pe baza unor denunţuri, cum sunt cele ale Elenei Udrea, vor dispărea. Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă vom cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa la Curtea Constituţională. Şi voi ieşi din nou în stradă", a subliniat Nicuşor Dan.

Reacţia preşedintelui USR vine în contextul în care Hotnews.ro a anunţat, citând surse politice, că proiectul de ordonanţă care va schimba politica penală a României în materie de infracţiuni de serviciu - desigur, în favoarea infractorului - urmează să fie adoptat cel mai probabil, miercuri, în şedinţa de Guvern. În ceea ce priveşte graţierea, această măsură va fi inclusă într-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne