Efectul "ordonanţelor-elefant": Dosare curate şi pedepse întrerupte pentru "o armată" de politruci şi corupţi

Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Iacubov şi Hrebenciuc, Vanghelie, Ponta şi unii dintre foştii săi miniştri, precum Şova, cel ce a "pierdut" contractul cu Bechtel şi mulţi alţii ar beneficia din plin de ordonanţele ce au scos în stradă zeci de mii de români.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Zeci de politicieni vor fi salvaţi de închisoare, fie prin închiderea dosarelor, fie înjumătăţirea pedepselor sau ştergerea termenului de încercare dacă cele două "ordonanţe - elefant" promovate de PSD şi ALDE vor intra în vigoare în forma actuală sau într-o formă asemănătoare. Printre aceştia, la loc "de frunte" se numără fondatorul şi preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, acuzat de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei, fostul premier Ponta, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, dispărutul Sebi Ghiţă etc., reiese dintr-un articol semnat Ondine Gherguţ şi publicat în România Liberă.

Desigur, printre marii beneficiari se regăseşte şi Liviu Dragnea, titular al unei condamnări la închisoare în dosarul fraudării referendumului din 2012 şi trimis în judecată în dosarul fostei soţii.

"Dosarele finalizate prin condamnări cu executare sau suspendare vor fi albite, dosarele aflate în stare de judecată sau în anchetă vor fi închise (funcţionează aplicarea legii mai favorabile), vor fi dosare care NU vor fi niciodată deschise pentru astfel de grave infracţiuni care golesc de fonduri bugetul public naţional şi bugetele locale", arată Gherguţ, reamintind că prejudiciile totale actuale în dosarele pe rol depăşesc 1,5 miliarde de euro, însă cele viitoare nu pot fi cuantificate.

Vorbind despre prejudicii, trebuie menţionat că dacă ordonanţa de modificare a Codului Penal intră în vigoare în forma în care este, abuzul în serviciu prin care se vor distribui contracte de achiziţii publice pe criterii clientelare nu va putea fi incriminat fără plângerea prealabilă a victimei. Ori, este greu de crezut că primari şi preşedintele consiliului judeţean, miniştrii şi toţi ceilalţi ordonatori de credite vor face plângeri contra lor înşile, autoincriminându-se că au dat contracte contra şpăgi.

Redăm lista politicienilor care vor beneficia de cele două ordonanţe, potrivit România Liberă.
 1. Liviu Dragnea
 2. Ion Iliescu
 3. Victor Viorel Ponta
 4. Adrian Năstase (spre exemplu, în dosarul “Trofeul Calităţii” principala infracţiune este abuzul în serviciu, iar Năstase este beneficiarul folosului)
 5. Dan Şova (şi toţi responsabilii de la CE Turceni şi Rovinari, care i-au îmbogăţit pe Ponta şi Şova)
 6. Darius Vâlcov (fost ministru PSD al Finanţelor)
 7. Sebastian Ghiţă
 8. Viorel Hrebenciuc
 9. Ilie Sârbu
 10. Dan Ioan Popescu
 11. Ioan Adam
 12. Ecaterina Andronescu
 13. Corneliu Iacubov
 14. Mihai Tănăsescu
 15. Eugen Bejinariu
 16. Mădălin Voicu
 17. Nicolae Păun
 18. Nicolae Bădălău
 19. Robert Negoiţă
 20. Olguţa Vasilescu
 21. Paul Stănescu
 22. Cristian Rizea
 23. Tudor Pendiuc
 24. Cătălin Rădulescu
 25. Constatin Nicolescu
 26. Radu Mazăre
 27. Nicuşor Constantinescu
 28. Gabriel Mutu
 29. Bunea Stancu
 30. Marian Vanghelie
 31. Gheorghe Nichita
 32. Adrian Severin
 33. Mircea Cosma
 34. Vlad Cosma
 35. Andreea Cosma
 36. Ovidiu Marius Isailă
 37. Cătălin Voicu
 38. Adrian Duicu
 39. Constatin Popescu
 40. Şerban Mihăilescu
 41. Dan Nica
 42. Mircea Drăghici
 43. Constantin Adăscăliţei
 44. Radu Babuş
 45. Daniel Bărbulescu
 46. Dan Bordeianu
 47. Florin Constantinescu
 48. Alexandru Cordoş
 49. Sonia Drăghici
 50. Marian Ghivenciu
 51. Vasile Gliga
 52. Iulian Iancu
 53. Sorin Lazăr
 54. Marius Manolache
 55. Eduard Martin
 56. Alexandru Mazăre
 57. Lucian Şova
 58. Gabriel Vlase
 59. Vasile Duţă
 60. Emil Cutean
 61. Ion Stan
 62. Anghel Stanciu şi mulţi, mulţi alţii.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că PSD şi ALDE se pregătesc să adopte două ordonanţe văzute de DNA, Parchetul General, CSM etc., drept lovituri grele la adresa luptei anticorupţie. Una dintre acestea vizează graţieri parţiale (de care, potrivit formei iniţiale a proiectului beneficiază, de-a valma, corupţi, pedofili, ucigaşi) iar alta mutilează Codul Penal, minând instituţia denunţătorului, redefinind abuzul în serviciu în favoarea "abuzatorilor" etc. Demersul lor a fost stopat de apariţia preşedintelui Iohannis la şedinţa în care, potrivit presei, miniştrii Grindeanu se pregăteau să adopte cele două ordonanţe.

Ulterior, revoltaţi de tentativele PSD şi ALDE de a-şi salva corupţii, zeci de mii de români au ieşit duminica trecută în stradă atât în Bucureşti cât şi alte oraşe ale ţării şi diaspora iar în această duminică se anunţă noi proteste.

Mai merită menţionat că în ultimul Raport MCV pentru România, raport publicat miercuri, se precizează că "modificările legislative menite în mod clar să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracţiunii de corupţie sau care au reprezentat o provocare majoră la adresa independenţei sau eficacităţii DNA ar atrage după sine reevaluarea progreselor realizate", exact ceea ce ar face cele două proiecte de ordonanţă-elefant.