Nomenclatura care nu moare: Teodor Meleşcanu, răsplătit cu un post de consilier guvernamental

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Teodor Meleşcanu , fostul director al Serviciului de Informaţii Interne (SIE) a fost numit joi de premierul Victor Ponta consilier guvernamental pe probleme de apărare şi securitate.

Fostul şef SIE a confirmat pentru postul B1 Tv că premierul i-a propus postul de consilier pe probleme de securitate, precizând că a acceptat această funcţie.

„Da, a avut loc o discuţie cu premierul care mi-a oferit posibilitatea de a lucra în calitate de consilier de stat pe probleme de apărare şi securitate la Guvernul României, ceea ce, având în vedere că este una din temele fundamentale de preocupare pentru mine, am acceptat”, a declarat Meleşcanu.

Reamintim că Teodor Meleşcanu, personaj pe care preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că a încălcat legea şi că a târât SIE în lupta politică pentru a ascunde faptul că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, a demisionat din fruntea Serviciului de Informaţii Externe în septembrie, pentru a intra în cursa pentru preşedinţia ţării.

Fostul director SIE a obţinut puţin peste 1% din voturile românilor ce s-au prezentat la vot şi recunoştinţa premierului Ponta care, după demisia lui Titus Corlăţean l-a numit Ministru de Externe, pentru a rezolva problema organizării votului în Diaspora. Meleşcanu a acceptat postul deşi a declarat că nu poate face nimic. Rezultatul a fost că românii au stat ore în şir la cozi, mulţi dintre ei fără să apuce să voteze, căci ministerul condus de Meleşcanu a refuzat să suplimenteze secţiile de vot.

După eşecul în alegeri al premierului Ponta, Meleşcanu şi-a dat demisia, fiind acum numit consilier guvernamental.