Noul guvern propus ţinteşte accesul în Schengen până la sfârşitul anului

Zona Schengen
Zona Schengen (wikipedia.org)
Epoch Times România
08.02.2012

Noul guvern propus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu vrea ca România să poată adera la Schengen până la sfârşitul acestui an şi intenţionează, în acest sens, să intensifice dialogul politic cu statele membre care încă se opun intrării ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

În varianta programului de aderare, figurează la capitolul "Direcţii de acţiune în domeniul afacerilor europene" accelerarea procesului de aderare a României la Schengen, pentru a permite accesul până la sfârşitul anului 2012, şi impulsionarea dialogului politic cu statele membre care încă blochează aderarea României la Schengen.

De asemenea, noul guvern îşi propune să promoveze în rândul partenerilor europeni progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. "Vom continua să susţinem o abordare obiectivă şi echilibrată din partea partenerilor, care să recunoască rezultatele substanţiale obţinute în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, până la raportul de evaluare din vară al Comisiei Europene", se arată în proiectul programului de guvernare.

Noua echipă guvernamentală vrea să fie adoptată legea de cooperare Guvern-Parlament în domeniul afacerilor europene şi să semneze şi ratifice Tratatul pentru stabilitatea, coordonare şi guvernanţă în Uniunea economică şi monetară.

De asemenea, îşi propune o coordonare politică, împreună cu instituţiile europene reponsabile, şi un dialog cu partenerii europeni în privinţa viitorului buget UE pentru 2014-2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor