Noul ministru al Economiei vrea să restructureze două companii aflate în subordinea altui minister

Cu 40 de voturi "pentru" şi 17 "împotrivă", Alexandru Petrescu a fost validat de Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament, deşi a declarat că vrea să restructureze două companii care se află în portofoliul altui minister.
Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu (Facebook)

Propus ministru al Economiei în viitorul cabinet Grindeanu, Alexandru Petrescu a declarat, la audieri, că ar dori să restructureze complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara. Problema care se ridică însă este că cele două companii nu se află în subordinea Ministerului Economiei, ci la Ministerul Energiei, relatează News.ro.

În pofida acestei "mici" scăpări, Petrescu a fost validat de comisiile de specialitate cu 40 de voturi "pentru" şi 17 "împotrivă".

Alexandru Petrescu, propunerea PSD pentru portofoliul Economiei, este în prezent director general al Poştei Române, a fost preşedinte al consiliului de administraţie al CFR Călători şi a activat în sectorul bancar în Marea Britanie.

Reamintim că audierile de astăzi din Parlament au fost marcate de momente cel puţin controversate - presa fiind scoasă din sală la audierea noului ministru de Interne şi a ministrului Apărării - precum şi de criticile opoziţiei. Astfel, deputatul USR Matei Dobrovie a semnalat, printr-o postare pe Facebook, că audierile merg pe repede înainte şi că, în timp ce PSD şi ALDE le ridică aleşilor lui Dragnea mingi la fileu, când vine vorba de întrebările opoziţiei, viitorii miniştri "se fac că răspund."