Noul Proiect al legii antidiscriminare este posibil să fie votat în Parlament

Chişinău, Guvernul Republicii Moldova. (The Epoch Times)
Tatiana Chiriac
06.05.2012

Partidele de la guvernare au identificat o formulă acceptabilă pentru votarea Legii antidiscriminare. Despre aceasta a comunicat ieri seara, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, Speakerul Marian Lupu, lider al Partidului Democrat (PD).

Şi Ministerul Justiţiei a informat la 4 mai că a definitivat noua redactare a proiectului Legii privind prevenirea şi combaterea discriminării. Documentul în cauză a fost expediat spre avizare tuturor instituţiilor administraţiei centrale de stat şi afişat public pe site-ul Ministerului, anunţă într-un comunicat de presă instituţia.

Potrivit sursei, Ministerul Justiţiei a ţinut cont de recomandările formulate de instituţiile europene, care au atras atenţia că excluderea oricăruia dintre criteriile formulate în proiect va afecta în mod egal, prin acţiuni discriminatorii, drepturile fundamentale ale omului şi deci, integritatea viitoarei Legi.

Oricum Marian Lupu s-a arătat sceptic în privinţa obţinerii de către Moldova a regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. El a menţionat că „liberalizarea regimului de vize este un subiect sensibil pentru UE” şi a precizat că multe ţări ale UE sunt împotriva acestui regim pentru alte state.

De asemenea, Marian Lupu a spus că UE nu poate refuza din start ţările aspirante la acest regim, de aceea înaintează condiţii practic imposibil de îndeplinit.

La elaborarea noii redactări a Legii anti-discriminare au contribuit specialişti din domeniul public şi mediul neguvernamental, dar şi un şir de experţi europeni, inclusiv din ţările cu o bogată tradiţie creştină. Legea antidiscriminare face parte din condiţiile UE pentru oferirea acestui regim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor