Noul şef al Fiscului, luat la ochi de liberali. "Dezinformarea vădită nu face bine nici ANAF, nici micilor întreprinzători"

Dezinformarea vădită nu face bine nici ANAF şi nici micilor întreprinzători, a atras atenţia Gheorghe Ialomiţianu făcând referire la o declaraţie a noului şef al instituţiei, Dragoş Doroş.
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.04.2016

Într-o încercare de a-şi apăra instituţia la conducerea căruia a fost desemnat, noul şeful ANAF, Dragoş Doroş, a dezinformat opinia publică atunci când, referindu-se la persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA, a precizat că acestea nu sunt supuse obligaţiei de plată a TVA, a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu.

"De ce s-a încurcat neforţat şeful ANAF? Nimeni nu-l poate nici măcar bănui pe actualul şef al ANAF, Dragoş Doroş, de necunoaşterea prevederilor noului Cod fiscal, mai ales pentru că are în CV o activitate profesională remarcabilă, atât în mediu privat, în calitate de consultant fiscal, cât şi în cadrul Ministerului Finanţelor, exact la direcţia care se ocupă de legislaţia fiscală. Deci, de necunoaşterea legii chiar nu îl putem acuza.

Stăm atunci şi ne întrebăm de ce s-a încurcat domnul Doroş, neforţat de nimeni, atunci când, referindu-se la persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA, ne spunea că acestea nu sunt supuse obligaţiei de plată a TVA? (...)

Apreciez faptul că, prin această bâlbâială, domnul Doroş a încercat să apere instituţia pe care o conduce, pe lucrătorii acesteia şi stângăciile de care ANAF a dat dovadă încă de la începutul anului, mai ales cu privire la procedurile de înregistrare în scopuri de TVA şi condiţiile referitoare la plafonul de scutire pentru întreprinderile mici. Cu toate acestea, dezinformarea vădită nu face bine nici ANAF şi nici micilor întreprinzători", a declarat Ialomiţianu.

Fostul ministru de Finanţe propune să trecem cu vederea această stângăcie a lui Doroş, dacă în perioada imediat următoare, domnia sa şi ANAF se vor concentra către o corectă implementare a noului Cod fiscal, "astfel încât contribuabilii de bună credinţă să nu fie nici prigoniţi, nici sufocaţi de noi proceduri fiscal-administrative şi nici sancţionaţi nejustificat, ci să fie sprijiniţi în interpretarea corectă a normelor fiscale şi încurajaţi să rămână în economia oficială".

"Aş fi foarte mulţumit dacă domnul Doroş şi-ar pune la dispoziţie întreaga experienţă acumulată în mediul privat, astfel încât ANAF să-şi concentreze acţiunile către zonele cu risc fiscal ridicat şi către agenţii economici care acţionează în economia subterană, perturbând atât condiţiile concurenţiale din piaţă, dar afectând şi bugetul de stat, în special prin ponderea scăzută de încasări din surse fiscale", a adăugat Ialomiţianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor