Numărul de abonaţi ai serviciilor LTE se va tripla în 2013, la 200 de milioane - studiu Deloitte

Epoch Times România
28.01.2013

Tehnologia LTE ar putea înregistra o evoluţie importantă, 2013 fiind primul an în care ea se extinde în mai multe ţări, iar baza abonaţilor este estimată să se tripleze, la 200 de milioane, până la sfârşitul anului, arată un studiu Deloitte.

Veniturile aferente tehnologiei LTE reprezentă aproape 10% din veniturile totale rezultate din servicii. Utilizarea tehnologiei LTE va fi mai degrabă evolutivă, decât revoluţionară, consideră analiştii Deloitte, beneficiile majore ale tranziţiei de la 3G la LTE fiind performanţa îmbunătăţită faţă de aplicaţiile existente, de la utilizarea poştei electronice la actualizarea reţelelor sociale.

Potrvit studiului Delloitte privind tendintele din industriile de tehnologie, media şi telecomunicaţii, volumul vânzărilor de telefoane smart va ajunge la nivelul record de un miliard în 2013; publicitatea pe dispozitive mobile se va orienta pe două canale (tablete şi telefoane smart); peste 90% dintre parolele utilizatorilor se vor dovedi vulnerabile în faţa hackerilor în mai puţin de câteva secunde.

„Raportul din acest an acoperă mai multe aspecte, de la poziţia încă dominantă a computerelor personale (PC), în pofida vânzărilor relativ mici faţă de dispozitivele smart, la evoluţia tehnologiei LTE (Long Term Evolution), accesul la date, telefoanele smart şi vulnerabilitatea parolelor de acces la conturile individuale”, spune Jolyon Baker, Managing Director, Global TMT Industry în cadrul Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL).

Din totalul vânzărilor de PC-uri, tablete şi telefoane estimate pentru 2013, piaţa PC-urilor va reprezenta aproape 20%. Pe de altă parte, peste 80% din traficul pe internet va fi în continuare realizat prin intermediul calculatoarelor tradiţionale (desktop şi laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut în faţa unui calculator.

„Consumatorii din România dovedesc deja de mai mulţi ani că au un apetit foarte ridicat pentru produsele şi serviciile TMT, asimilând rapid toate noile tehnologii şi beneficiile pe care acestea le oferă”, spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte România şi liderul echipei specializate în cele trei industrii.

Potrivit consultanţilor Deloitte, publicitatea pe telefoane mobile va genera anul acesta 4,9 miliarde de dolari în venituri, respectiv 3,4 miliarde de dolari pe tablete. Prin contrast, venitul per unitate indică o dinamică diferită, fiecare tabletă generând 7 dolari, în timp ce un telefon smart – 0,6 dolari.

De asemenea, studiul mai arată că 2013 va fi anul în care industria televiziunii începe pregătiri intense pentru noua tehnologie High Definition – 4K, ce oferă o rezoluţie de patru ori mai bună decât cel mai avansat standard al televizoarelor HD actuale. Implementarea tehnologiei 4K se va întinde pe mai mulţi ani, 2013 fiind doar un început timid. Probabil că nu se vor realiza emisii în acest standard, iar televizoare compatibile vor fi disponibile la preţuri între 15.000 şi 25.000 de dolari.

Raportul TMT Predictions are la bază analize la nivel global, multiple interviuri aprofundate cu companii clienţi ai firmelor membre Deloitte, foşti consultanţi Deloitte, analişti ai industriilor de profil, lideri ai companiilor TMT şi mii de consultanţi Deloitte care se specializează în aceste industrii, la nivel internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor