O căpuşă marină poartă numele cântăreţei Jennifer Lopez

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez (Jason Merritt / Getty Images)

Cântăreaţa americană Jennifer Lopez a avut o surpriză neobişnuită când a aflat că oamenii de ştiinţă din Porto Rico s-au hotărât să dea numele cântăreţei unei specii de căpuşe de mare, informează contactmusic.com.

Biologul Vladimir Pesic împreună cu colegii lui s-a gândit să dea numele unei specii de căpuşă marină Litarachna lopezae, inspirându-se din faptul că părinţii cântăreţei sunt originari din Porto Rico.

"Motivul din spatele acestei alegeri neobişnuite pentru numele unei noi specii este unul foarte simplu: cântecele şi videoclipurile lui Jennifer Lopez au menţinut echipa noastră într-o stare permanentă de bună dispoziţie atunci când am realizat acest studiu ştiinţific şi când priveam meciurile de la Cupa Mondială de fotbal 2014", a declarat Pesic.

Între anii 2010 şi 2012 au fost descoperite aceste căpuşe marine la adâncimi mari într-un recif de corali din Mona Passage, o zonă marină situată între Porto Rico şi Republica Dominicană.

Nu este o premieră faptul că Jennifer Lopez este un fel de "naşă" a unei specii de animale. De ani de zile, oamenii de ştiinţă au dat la zeci de organisme numele a numeroase celebrităţi, acesta fiind un fel de omagiu adus acestora. Iată câteva exemple: numele rockerului Mick Jagger a fost acordat unei specii de trilobit, un păianjen a fost numit Bono, iar un parazit marin, care trăieşte doar în Marea Caraibilor, a primit numele lui Bob Marley.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură