O delegaţie de experţi ai NATO se află în Moldova într-o vizită de lucru

(PAUL J. RICHARDS / AFP / GettyImages)
Tatiana Chiriac
23.10.2013

O delegaţie de experţi ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) se află în Moldova într-o vizită de lucru timp de o săptămână. Delegaţia este condusă de şeful Diviziunii politici pentru logistică a Secretariatului General al NATO, Bruno Cantin. Potrivit "Infotag", cu referire la Ministerul Apărării, locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, colonelul Andrei Şarban, a spus că scopul vizitei celor zece experţi este evaluarea sistemului logistic al Armatei Naţionale, perspectivele de dezvoltare, precum şi de perfecţionare a sistemului de aprovizionare a forţelor armate ale Moldovei cu armament, muniţii, combustibil şi produse alimentare.

Colonelul Şarban a specificat că delegaţia de experţi NATO se află în Republica Moldova în legătură cu decizia Secretariatului Internaţional NATO de a acorda asistenţă logistică Armatei Naţionale.

În acest scop, vot fi identificate domeniile prioritare, vizitate obiectele de interes, studiată infrastructura. Bruno Cantin şi-a exprimat încrederea că prin asistenţa experţilor NATO va fi găsită soluţia pentru asigurarea unui management eficient al sistemului logistic al Armatei Naţionale.

"Trebuie adoptat un model de activitate care să fie conform cu procedurile NATO şi să poate fi aplicat la îndeplinirea de către militarii moldoveni a misiunilor pacificatoare", a spus Bruno Cantin.

Republica Moldova este membru al Consiliului de Cooperare Nord-Atlantică (CCNA) din 1992. Relaţiile de colaborare cu NATO au fost extinse după aderarea RM la Programul Parteneriatului pentru Pace, în anul 1994. Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova - NATO, adoptat în 2006, prevede aprofundarea cooperării RM cu structurile şi instituţiile europene şi euroatlantice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor