O nouă găselniţă în sectorul 3: Leduri colorate pe malul lacului IOR

După ce au avut parte de nenumăarte borduri înalte şi pavele roz, locuitorii sectorului 3 vor fi "fericiţi" şi cu leduri albastre, care vor îmrejmui lacul IOR.
Răsărit de soare în Parcul IOR, octombrie 2014.
Răsărit de soare în Parcul IOR, octombrie 2014. (PrieteniiParculuiIIOR - Facebook)

Pe malul lacului IOR din Sectorul 3, Bucureşti, vor fi montate leduri albastre, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local al Sectorului 3, informează Mediafax.

"Se propune ca lacul, care reprezintă atracţia principala a parcurilor Al. I. Cuza şi Titan, să fie pus în valoare din punct de vedere estetic prin montarea unor benzi cu leduri luminoase, care au un consum redus de energie, la intradosul grinzilor de coronament pe tot conturul lacului şi al insulelor. Aceste benzi LED vor produce un efect de iluminare indirecta (scafă de lumină) care va îmbunătăţi considerabil ambianţa celor două parcuri circumscrise", se arată în proiectul aprobat de Consiliul Local Sector 3.

Ledurile vor avea culoarea albastră şi vor fi rezistente la umiditate.

"În ultimii ani, Primăria Sectorului 3 a depus eforturi pentru a îmbunătăţi aspectul acestor parcuri. Au fost făcute investiţii în lucrări de peisagistică, irigaţii, mobilier urban şi spaţii de joacă”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului aprobat de Consiliul Local.

Reamintim că, în materie de "eforturi depuse" în ultimii ani, primarului Negoiţă i s-a reproşat frenezia betonării din cartier, mai exact multitudinea de alei, aleiuţe şi alte betonări nenecesare de prin parcuri. Din acest motiv, în 2014, un grup de cetăţeni din sector l-a acuzat pe Negoiţă nu numai că nu a respectat nimic din ce a promis înainte de a fi primar ci, dimpotrivă, că a început "un adevărat asalt atât al betonării asidue a sectorului 3'.

"Dorim să vă atragem atenţia că nimic din ce aţi promis nu aţi îndeplinit ba, mai mult, aţi început un adevărat asalt atât al betonării asidue a sectorului 3 şi a multor zone din Parcul IOR şi din celelalte parcuri ale sectorului, cât şi al 'planurilor de dezvoltare' care, de fapt, nu înseamnă nimic altceva decât noi construcţii din beton în parcurile noastre. (...) În loc să măriţi suprafaţa verde de DOAR 16,27 mp./locuitor, de care "vă plângeaţi" în campania electorală, dumneavoastră DISTRUGEŢI şi ce ne-a mai rămas. Considerăm asta o mare obrăznicie şi VĂ SOMĂM să vă opriţi!", îi scriau în noiembrie 2014 cetăţenii lui Negoiţă. Mai multe informaţii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne