Remus Truică rămâne arestat. La domiciliul personal, de 5 hectare

Acuzat de noi infracţiuni în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren ajuns la Prinţul Paul, Remus Truică va rămâne în arest la domiciliul sau de 5 hectare de la Snagov.
Domiciliul afaceristului Remus Truică.
Domiciliul afaceristului Remus Truică. (Facebook)

Magistraţíi Curţii de Apel Braşov au respins, sâmbătă, solicitarea procurorilor anticorupţie de înlocuire a arestului la domiciliu cu cel preventiv pentru Remus Truică şi au admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru Truică, Prinţul Paul şi avocatul Robert Roşu, relatează Mediafax.

Truică îşi va petrece perioada de arest preventiv la Snagov, unde deţine cel mai mare şi mai luxos domeniu privat din jurul Capitalei. Vila de aproape 2.000 de metri pătraţi a lui Truică este construită pe un domeniu de 5 hectare, amplasat pe malul lacului Snagov. Recent, afaceristul a cerut să i se dea voie să poată părăsi vila în fiecare zi de duminică, între orele 9.00-12.00, pentru a se putea duce la biserica din Parohia Snagov, solicitarea sa fiind admisă.

Reamintim că Remus Truică este cercetat, alături de Paul "Al României" şi de Dan Andronic în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, cu un prejudiciu estimat la peste 135 milioane de euro. Joi, 3 martie, procurorii DNA au extins ancheta în ceea ce îi priveşte pe Paul Philippe al României şi pe Remus Truică privind retrocedarea Fermei Băneasa, având suspiciuni în legătură cu retrocedarea nelegală a unei suprafeţe de 47 hectare de pădure situată în localitatea Snagov.

În aceeaşi cauză sunt cercetaţi sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, fostul prefect al judeţului Ilfov, Nicolae Jecu şi fostul primar al comunei Snagov, Muşat Apostol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne