O nouă investiţie de 2,7 mln în sectorul vitivinicol

(DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Tatiana Chiriac
13.08.2013

Prim-ministrul Iurie Leancă, însoţit de Preşedintele Bostavan Wineries Group, Victor Bostan şi Directorul Horizon Capital, Natalie Jaresko, au vizitat secţia de prelucrare şi păstrare a strugurilor, dar şi beciurile Vinăriei. Potrivit serviciului de presă al Executivului, Natalie A. Jaresco a anunţat despre o nouă investiţie în valoare de $2,7 mln. în Bostavan Wineries Group. Suma totală a investiţiilor Horizon Capital în Bostavan Wineries Group a atins $17,5 mln.

"Investiţile în valoare de $ 2,7 mln. în Bostavan Wineries Group, va sprijini procesul de extindere a vânzărilor pe principalele pieţe de export. Aceasta va crea aproximativ 100 noi locuri de muncă", a spus Natalie A. Jaresco.

Potrivit ei, Bostavan Wineries Group şi-a concentrat eforturile pentru a spori popularitatea industriei vinicole din Moldova pe pieţele externe. "Suntem gata să-i sprijinim în vederea consolidării poziţiei sale de lider pe principalele pieţe regionale", a remarcat ea.

La rândul său, prim-ministrul Iurie Leancă a salutat noua investiţie anunţată de companie. "Este o investiţie în extinderea afacerii, ceea ce demonstrează că Republica Moldova este în stare să ofere oportunităţi pentru dezvoltare. Mă bucur că prin această investiţie vor fi create 100 noi locuri de muncă. De asemenea va spori capacitatea de producţie şi deci, potenţialul de export al companiei", a spus Iurie Leancă.

Victor Bostan, fondatorul şi preşedintele Bostavan Wineries Group a mulţumit acţionarilor pentru suportul continuu acordat în extinderea companiei. Potrivit lui, Bostavan Wineries Group a cunoscut o creştere de 25% în 2012, iar anul acesta urmează să înregistreze o creştere de peste 20%. "Această investiţie va fi pentru utilaje moderne de prelucrarea strugurilor. Vor fi cumpărate noi echipamente şi utilaje pentru procesarea strugurilor şi păstrarea vinului. O parte din suma de bani va fi pentru dezvoltarea pieţii de vânzări", a specificat Victor Bostan.

În prezent, Bostavan Wineries Group produce anual 1 mln. de sticle de vin şi este lider în rândul vinificatorilor din Moldova. Produsele Bostavan Wineries Group sunt comercializate în peste 20 ţări, principala piaţă fiind cea a Uniunii Europene (România, Polonia, Cehia, Ţările Baltice).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor