O unitate militară rusă, capturată în Ucraina

Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina.
Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina. (captură youtube.com)

Ucraina a anunţat, marţi, că forţele guvernamentale ucrainene au capturat o unitate rusă compusă din zece soldaţi pe teritoriile estice ale ţării, unde armata se confruntă cu forţele pro-Rusia, relatează AP.

Pagina de Facebook a operaţiunii de eliberare lansate în estul teritoriilor ucrainene – care include armata, garda naţională şi forţele Ministerului de Interne – notează că soldaţii fac parte dintr-o divizie rusă de paraşutişti.

Cei zece soldaţi ruşi au fost capturaţi luni, în zona de lângă Amvrosiivka din regiunea Doneţk, în apropiere de graniţa rusă. Anunţul forţelor guvernamentale, publicat marţi, conţine un material video care prezintă cinci soldaţi ruşi.

Unul dintre paraşutiştii ruşi, care s-a indentificat drept Ivan Milchakov, şi-a publicat detaliile personale, inclusiv numele regimentului de paraşutişti, care are baza în oraşul rus Kostroma.

”Nu am văzut pe unde am transversat graniţa. Ei pur şi simplu ne-au spus să facem un marş de 70 de kilometri timp de trei zile”, a spus Milchakov, în materialul video. ”Totul este diferit aici, nu este aşa cum aratău la televizor. Noi am venit drept carne de tun”, a spus acesta.

Luni, Ucraina a acuzat Rusia că trimite soldaţi peste graniţă încercând să deschidă un nou front în războiul care a răvăşit estul teritoriilor ucrainene. Soldaţii ruşi au fost capturaţi într-una din zonele afectate de intruziunea militară rusă.

”În această dimineaţă a existat o încercare a armatei ruse care s-a deghizat în luptători din Donbass să deschidă o nouă zonă de confruntare militară în sudul regiunii Doneţk”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor guvernamentale ucrainene, Andrii Lisenko.

În ciuda numeroaselor dovezi, Moscova a negat acuzaţiile.

Marţi, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, se va întâlni cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Minsk, într-un summit al Uniunii Vamale la care vor mai participa liderii din Belarus, Kazahstan, şi Uniunea Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe