Obiectivele turistice ale României, pe Google Maps

Castelul Peleş
Castelul Peleş (Epoch Times România)

Cei interesaţi de România vor putea vedea pe Google Maps - Street View imagini cu obiective turistice din 39 de oraşe mari, în urma unui proiect lansat la Ateneul Român.

Pe treptele Ateneului, a fost aşezată o hartă mare a României, cu imagini ale unor obiective celebre ca Peleşul, Branul şi Voroneţul, la conferinţa la care a fost anunţat proiectul. Sediul Ateneului este primul obiectiv inclus în proiect, alături de care vor mai fi prezentate Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleş, Cheile Bicazului etc.

Pe Street View în România, vor mai putea fi văzute încă 39 de oraşe, printre care Craiova, Focşani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galaţi, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău.

Ministerul Culturii va oferi sprijin pentru acest proiect şi va pune la dispoziţia celor care vor lucra la el informaţii despre obiectivele vizate. Echipa Google va surprinde imagini panoramice şi din sate de pe traseu sau din zona celor 39 de oraşe incluse, care pot fi la fel de importante.

40.000 km. parcurşi pentru fotografii

Cei care vor lucra la proiect au anunţat că vor parcurge 40.000 de kilometri pentru fotografierea obiectivelor care vor apărea pe Google. În afară de maşini, cei care se vor deplasa prin ţară vor folosi Google trike - un vehicul cu pedale pe trei roţi, prevăzut cu o cameră foto, care poate colecta imagini din locuri inaccesibile maşinilor, cum ar fi zonele pietonale sau pieţele publice.

Colectarea de imagini cu Google trike este o premieră în România, în timp ce automobilele au mai fost folosite, la lansarea serviciului Street View pe plan local, în 2010.

Iniţial, pe Street View erau disponibile doar opt oraşe mari din România, printre care Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Sibiu şi Constanţa, principalele staţiuni de pe Valea Prahovei şi cele de pe litoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură