"Oficial ne merge bine!" Dragoş Pîslaru vine cu "cea mai tare ştire"

Date furnizate de Institutul Naţional de Muncă arată că românii trăiesc mai bine acum decât în 1989, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Aflat la final de mandat, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, le-a dat o "lovitură grea" celor ce deplâng traiul de pe vremea lui Ceauşescu. Potrivit ministrului, pe lângă faptul că încă ne exprimăm liber şi încă mai avem justiţie funcţională, indicatorii arată că, şi în termeni de consum, trăim mai bine ca în '89.

"Cea mai tare ştire, ca economist, pe care am avut-o ca urmare a colaborării cu Institutul Naţional de Muncă este că pe baza unei metodologii a unui cercetător de acolo s-au analizat două praguri ale coşului minim de consum, un prag de decenţă şi un prag de subzistenţă. Şi în anul 2016 este primul an după '89, când depăşim în parametrii aceia, nutriţionali etc., coşul de consum din '89. Vă daţi seama ce discutăm aici? Deci e prima oară când ştim că, oficial, ne merge bine", a declarat Pîslaru.

Catalogând drept lamentabil faptul că au trebuit să treacă 26 de ani ca să trăim mai bine, Pîslaru a precizat că aceşti indicatori arată că viaţa e mai bună acum decât pe vremea lui Ceauşescu.