Un nou episod despre "mocirlă". Ministrul Muncii, schimb de replici cu România TV

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru a acuzat România TV că minte şi dezinformează şi că până când nu va transmite corect şi integral informaţiile nu se va diferenţia de mocirlă, asumându-şi această etichetă.
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice (Mihut Savu / Epoch Times)

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a avut, vineri, la finele unei conferinţe de presă organizată la sediul ministerului, un schimb de replici cu un jurnalist de la România TV. În timp ce jurnalistul i-a solicitat ministrului să dea un mesaj pentru pensionarii cărora Guvernul le-ar fi transmis că nu este dispus să le majoreze pensiile, ministrul i-a reproşat acestuia că postul la care lucrează se raliază unei tentative de a minţi populaţia şi a o ţine dezinformată, relatează news.ro.

Ministrul a mai declarat că pensiile vor creşte cu 5,2 - 5,3 la sută şi a afirmat că dacă România TV (post care, câteva ore mai târziu difuza un filmuleţ în care se vorbea despre implicarea lui George Soros în incendiul de la Colectiv şi, în mod convenabil, „Anonymous”, care chipurile şi-ar fi asumat filmul, dădea Guvernului un termen de 10 zile ca să spună tot adevărul despre ce s-a întâmplat în clubul Colectiv) va difuza integral declaraţiile sale, atunci va înţelege, în al 12-lea ceas, că postul s-a diferenţiat de mocirlă.

„Dumneavoastră folosiţi cuvintele şi le rotiţi aşa cum va convine. Ziceţi că Guvernul nu vrea să crească, dar de fapt creşte. Deci pensiile vor creşte cu 5,2 - 5,3 la sută de anul viitor. Ăsta este mesajul corect pe care trebuie să îl daţi. În loc să spuneţi, aşa cum afirmaţi pe post cu burtiere mari şi cu litere de 40, că Guvernul îngheaţă pensiile, spuneţi, ceea ce orice om normal din această ţară ar spune, că pensiile vor creşte cu 5,2 la sută şi că acest Guvern va pune în practică această creştere pentru că actul normativ este pregătit pe baza legislaţiei în vigoare”, a declarat ministrul Muncii.

„Mai departe, ce interpretări veţi vrea să faceţi dumneavoastră cu privire la evoluţia pensiilor este interpretarea dumneavoastră şi a politicii dumneavoastră editoriale. Ceea ce vă spun eu este ceea ce trebuie să ajungă la oamenii din ţara asta, pensiile cresc cu 5,2 - 5,3 la sută”, a adăugat Pîslaru, precizând că, dacă România TV va difuza integral declaraţiile sale, atunci se va diferenţia de mocirlă.

„(...) Dacă veţi face acest lucru, voi înţelege măcar în al 12-lea ceas, că v-aţi diferenţiat de mocirlă. Altfel, vă asumaţi aceeaşi etichetă pe care aţi mai auzit-o în spaţiul public”, a declarat Pîslaru.

La finalul declaraţiei sale, ministrul a făcut un gest repezit cu mâna, iar jurnalistul l-a atenţionat să nu se accidenteze, relatează news.ro.

Cât despre "mocirlă", această expresie a fost "lansată" recent de premierul Cioloş, care a comparat mersul la Antena 3 cu intratul în mocirlă, demers uneori necesar, dar după care faci un duş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne