Nicuşor Dan: Sunt oameni care ne spun pe stradă că suntem vânduţi străinilor, că suntem ai lui Soros

"Sunt oameni care ne spun pe stradă că suntem vânduţi străinilor, că suntem ai lui Soros şi că mai bine rămâneam în străinătate la finalizarea studiilor. E un val de ură care e total nociv pentru societatea românească", şi-a exprimat nemulţumirea liderul USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România se confruntă cu un val de ură similar cu cel din anii 1950 sau din anii 1990, care e total nociv pentru societatea românească, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul partidului Nicuşor Dan.

"Sunt oameni care ne spun pe stradă că suntem vânduţi străinilor, că suntem ai lui Soros şi că mai bine rămâneam în străinătate la finalizarea studiilor. E un val de ură similar cu cel din anii 1950 sau din anii 1990 când se spunea 'Nu ne vindem ţara', care e total nociv pentru societatea românească. Principala noastră miză este să oprim PSD să ajungă la guvernare şi apoi să atace statul de drept, cum a mai făcut-o în ultimii ani", a spus Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Potrivit liderului USR, unii dintre alegători sunt influenţaţi de mesajele transmise de diferite posturi de televiziune, conform cărora cei din USR ar fi "oamenii lui Soros" sau "vânduţi străinilor".

"Există un public captiv al unor canale media. Când încerci să discuţi cu aceşti oameni şi să-i întrebi de unde ştiu ei că suntem vânduţi străinilor, ne răspund că aşa au văzut la televizor. E un reflex de încredere în instituţiile media, unii oameni nu-şi iau surse alternative de informaţie", a explicat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte sondajele de opinie, liderul USR susţine că partidul său are rezultate mai bune în marile oraşe ale ţării şi în Bucureşti.

"Cred în sondajul de 19 la sută, care a fost făcut de una dintre cele mai mari firme. Cred că 20 la sută este o ţintă realistă. Este evident că la prezenţa mică la vot PSD este avantajat, la prezenţă mare PSD poate fi destabilizat, motiv pentru care se feresc să provoace conflicte care să poată să crească emoţional în această campanie", a adăugat Nicuşor Dan.