Nicuşor Dan: Sărăcia provine din corupţie şi incompetenţa!

Gradul de încredere în partidele politice vechi este undeva la 10%, căci oamenii au devenit conştienţi că sărăcia şi problemele din societate se datorează celor care au guvernat timp de 27 de ani, a declarat Nicuşor Dan.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România s-a născut din nevoia oamenilor de a avea partide competente şi necorupte, într-o societate în care corupţia şi incompetenţa au generat racile precum sărăcia şi nefuncţionarea sistemului sanitar, a explicat vineri, la Suceava, liderul formaţiunii, Nicuşor Dan.

"USR s-a născut dintr-o nevoie pe care societatea noastră o are. Toate sondajele spun că gradul de încredere în partidele politice vechi e undeva la 10%, ceea ce înseamnă că oamenii sunt conştienţi că problemele din societate, de la sărăcie la nefuncţionarea sistemului sanitar, nefuncţionarea sistemului de educaţie, provin din corupţie şi incompetenţă şi că corupţia şi incompetenţa provin dintr-o clasă politică care a guvernat, într-un fel sau altul, în ultimii 27 de ani'', a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Liderul USR a mai precizat ca partidul pe care îl coordonează are 50 de filiale în toate municipiile reşedinţă de judeţ, dar şi în alte localităţi, acestea având drept numitor comun faptul că sunt înfiinţate de ''oameni entuziaşti, cu spirit de echipă care sunt motivaţi de dorinţa de progresa societatea, nu de interes personal.

''USR e formată din oameni care nu au mai făcut politică şi care au o meserie în spate. Sunt oameni care au intrat să ajute societatea, şi nu ca să prospere ei sau să progreseze social. Avem un program de absolut bun simţ'', a mai declarat Dan.

Preşedintele USR a mai explicat că formaţiunea sa îşi propune să elimine privilegiile parlamentarilor, imunitatea extinsă, dar şi modificarea legii achiziţiilor publice, depolitizarea din învăţământ şi creşterea alocării bugetare de la 3,2 la 6% din PIB. De asemenea, USR doreşte o creştere a alocării bugetare pentru sănătate de la 4 la 6% din PIB şi un management privat al spitalelor.

Nu în ultimul rând, Dan a reiterat promisiunea ca nu va face alianţă cu niciunul dintre partidele care îl susţin pe Cioloş şi că vor negocia exclusiv cu prim-ministrul.

"Vom negocia pe program, astfel încât elementele din programul nostru să fie în programul de guvernare, cu termene de realizare. Nu vom solicita miniştri sau secretari de stat. Vom lăsa prim-ministrului această alegere. Vom avea doar un cuvânt de spus asupra miniştrilor pe care-i propun atât prim-ministrul, cât şi celelalte partide. Nu vrem să avem persoane controversate într-un guvern pe care noi să-l susţinem în Parlament. Dacă prim-ministrul consideră că pe un anumit domeniu persoana cea mai competentă e în USR şi persoana respectivă doreşte, evident că are acceptul nostru să fie în Guvern'', a adăugat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne