Firea, "rănită" de USR, promite că întoarce foaia: "Voi avertiza toţi românii!"

În replică la faptul că USR şi-a anunţat intenţia de a declanşa un referendum pentru demiterea ei, Firea anunţă că îşi va dedica tot timpul alocat la TV, pentru a-i avertiza pe români că USR este un ONG plătit din afara ţării care sabotează Capitala.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că s-a simţit rănită şi nedreptăţită după ce USR - pe care i-a numit chiulangii şi repetenţii clasei - şi-au exprimat dorinţa de a iniţia un referendum vizând demiterea sa, relatează Mediafax.

"Astăzi când am văzut (…) tot ei care nu au făcut nimic pentru Bucureşti şi au blocat toate proiectele iniţiate de mine şi de majoritatea ALDE-PSD vor să iniţieze un referendum, repet chiulangiii şi repetenţii clasei vin să facă revoluţie într-o clasă printre elevii care vin la ore, studiază, chiar m-am simţi rănită de-a dreptul şi nedreptăţită'', a comentat, la un post de televiziune, primarul Gabriela Firea anunţul USR privind posibilitatea de a iniţia un referendum pentru demiterea sa la finalul primului an de mandat.

Primarul a mai afirmat că USR este ''tragic comic'' şi că ea se bazează în continuare pe ''inteligenţa bucureştenilor''. Nu în ultimul rând, Firea a anunţat că, dacă până acum a fost ''caldă şi prietenoasă'', începând de azi îşi va folosi tot timpul care i se dă la dispoziţie pe posturile de televiziune pentru a-i "avertiza" pe toţi românii "de pericolul care înseamnă acest USB transformat în USR.

"Dacă vrem să nu ne mai aparţinem, să fi teleghidaţi din afara ţării, să ne fie ruşine că suntem atunci să ne îndreptăm către acest ONG plătit din afara ţării care sabotează Capitala'', a declarat Firea.

Declaraţiile Gabrielei Firea vin în contextul în care liderul USR, Nicuşor Dan, a anunţat ieri că formaţiunea sa ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, acuzând că activitatea acesteia este deplorabilă.

"Pe chestiunile importante activitatea doamnei primar Gabriela Firea este deplorabilă. Şi chestiunile importante sunt: traficul – vă aduc aminte că a declarat că în şase luni de la învestirea să se va fluidiza traficul. Traficul este identic, ba chiar mai rău. A doua problemă importantă era RADET-ul. Şi a reuşit în trei luni să o introducă (compania - n.r.) în insolvenţă, cu risc mare de faliment. Şi a treia chestiune importantă era, şi o să ne referim în detaliu la ea, funcţionarea aparatului Primăriei şi relaţia Primăriei cu cetăţeanul", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, vedem aşa-zise "erori materiale", care până acum au ajuns la opt milioane de euro, în alocări de fonduri în special în zona spitalelor şi a centrelor medicale care ţin de Primăria Generală. "Vedem apoi, ceea ce nu credeam că se poate, o transparenţă şi mai puţină decât în mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicarea inclusiv către consilierii generali ai informaţiilor de interes public".

"Şi în activitatea Primăriei vedem înfiinţarea de structuri paralele celor existente deja, vedem angajarea de personal pe perioadă determinată, pe aceeaşi schemă pe care a folosit-o domnul Dragnea când şi-a angajat soţia, pe doamna Bombonica Dragnea, şi alţi oameni în Consiliul Judeţean Teleorman, evitând ca aceşti oameni să aibă statut de funcţionar public şi astfel ca declaraţiile de avere şi interese să fie prezentate cetăţenilor pe site-ul instituţiei.

Vedem cum în Primăria Generală, fără niciun fel de concurs, au început să apară oameni din anturajul domnului Pandele, din anturajul domnului Becali şi din anturajul domnului Robert Negoiţă, repet, fără niciun fel de concurs, fără nici un fel de evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care aceşti oameni şi nu alţii sunt angajaţi în Primăria Generală", a mai Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne