Zi Naţională cu scântei. Firea se dă victimă: Nu am fost invitată la parada militară şi la recepţie!

Gabriela Firea se plânge că deşi s-a implicat zi şi noapte pentru ca Arcul de Triumf (pe sub care va trece parada de 1 Decembrie) să fie redeschis, preşedintele Iohannis nu a invitat-o la festivităţile de Ziua Naţională.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi Ministerul Apărării, organizatorul paradei de 1 Decembrie a invitat-o la festivităţile ce vor avea loc pe 1 Decembrie la Arcul de Triumf, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea susţine că nu va merge căci ministrul a invitat-o în nume personal şi că în lipsa unei invitaţii de la Klaus Iohannis ea nu va merge la paradă, căci nu se poate autoinvita. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei dă asigurări că invitaţia primită de Firea este una oficială.

„Nu am fost invitată la parada militară şi nici la recepţie. Dacă nu e respectat omul, măcar să fie respectată instituţia. Nu mă duc cu forţa. Vreţi să mă autoinvit? Dacă nu mă implicam zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis. Se ţinea tot în Parcul Carol. Ministrul Apărării mi-a trimis invitaţie în nume personal. Nu mă pot duce. Ca bună româncă ce sunt, voi participa la evenimentele din Bucureşti de ziua naţională. Au lovit în imaginea preşedintelui, iar preşedintele nu va avea o imagine bună în ochii românilor. E trist ce a făcut preşedintele”, a declarat Firea, preluată de Adevărul, la RTV.

În replică, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei arată că de paradă s-a ocupat MAPN aşa că invitaţia pe care a primit-o Gabriela Firea din partea ministerului a fost una oficială, instituţională, nu personală.

„Primarul general a primit invitaţie din partea MApN, care are calitate de organizator în desfăşurarea defilării militare. Parada militară este organizată de Ministerul Apărării Naţionale. Este o hotătâre de Guvern în baza căreia se face lucrul acesta. Invitaţiile au fost transmise, o parte dintre ele de Administraţia Prezidenţială, având în vedere articolul 92 din Constituţie, acela că preşedintele României este comandantul Forţelor Armate. Către autorităţi, în calitate de organizator, MApN este cel care a trimis invitaţiile. Doamna Firea este invitată la paradă”, a declarat Dobrovolschi pentru Adevărul.

În ceea ce priveşte recepţia organizată de Administraţia Prezidenţială Cotroceni, acolo într-adevăr Firea nu a fost invitată pe motiv că oaspeţii chemaţi sunt „persoane cu calitate de ministru, corpul diplomatic, culte, reprezentanţi ai domeniilor Sănătate, Educaţie”, susţine Dobrovolschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne