Încă 1,7 milioane lei pentru Arcul de Triumf. Consolidarea durează mai mult decât construcţia

Arcul de Triumf
 
Arcul de Triumf   (Wikipedia)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat marţi pentru alocarea a încă 1,7 milioane de lei pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, monument a cărui consolidare durează de trei ani, în timp ce construirea lui a luat doar doi.

Potrivit gândul.info, până acum cheltuielile de consolidare a monumentului au depăşit 7,6 milioane de euro, inclusiv bani europeni, pe care până la urmă tot primăria i-a achitat din cauza nerespectării termenelor pentru finalizarea lucrărilor.

În ceea ce priveşte durata lucrărilor, acestea ar fi trebuit să fie finalizate încă din primăvara anului trecut, însă termenul de finalizare a fost amânat, ajungându-se ca reconsolidarea monumentului să dureze mai mult decât construcţia în sine.

De data aceasta, reprezentanţii municipalităţii au susţinut că obiectivul se va finaliza până pe 25 noiembrie 2016, astfel ca parada de 1 Decembrie să aibă loc în această zonă, aceasta fiind cea de a treia dată avansată de Gabriela Firea ca termen de finalizare a lucrărilor la Arc.