Oficiali europeni: R. Moldova este un exemplu la implementarea reformelor

Marţi, 3 aprilie, Vlad Filat, prim-ministrul Republicii Moldova a avut o întrevedere cu un grup de directori politici de la ministerele de externe ale ţărilor Nordice, Baltice şi SUA.

Toate ţările întrunite formează un Parteneriat Consolidat în Europa de Nord, iar R. Moldova a fost aleasă în premieră ca locul unde se desfăşoară forul.

Potrivit, Publika TV, în cadrul întrevederii, premierul a vorbit despre principalele obiective ale ţării noastre, precizând că negocierile Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană au înregistrat progrese, fiind închise provizoriu 23 din 25 de capitole.

În acest sens, Vlad Filat a precizat că „obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană, iată de ce toate acţiunile noastre sunt concentrate în această direcţie. Noi nu ne-am propus să realizăm miracole, dar avem o agendă foarte clară, pragmată, împărţită pe etape şi domenii”.

În acelaşi timp, şeful delegaţiei lituaniene, Vytautas Leskevicius a menţionat că Republica Moldova este un exemplu pentru multe alte ţări şi are o bună reputaţie în ceea ce priveşte implementarea reformelor şi avansarea în cadrul negocierilor unor acorduri importante precum Acordul pentru Liberalizarea Regimului de Vize, Acordul de Asociere RM –UE sau Acordul privind Spaţiul Aerian Comun.

Precizăm că formatul Parteneriatului Consolidat în Europa de Nord (E-PINE) se desfăşoară de două ori pe an. În anul 2012, preşedinţia este deţinută de Lituania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe