Integrarea europeană este una din platformele reglementării transnistrene

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut la 29 martie o întrevedere cu Riccardo Migliori, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi şeful Delegaţiei Italiei la AP OSCE, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evoluţii în reglementarea transnistreană.

Vicepremierul a apreciat eforturile Organizaţiei în procesul de negocieri, OSCE fiind primul partener internaţional care s-a implicat direct în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Vicepremierul l-a informat pe înaltul oaspete despre recentele întâlniri dintre reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, inclusiv în cadrul rundelor oficiale de negocieri în formatul "5 2". De asemenea, Eugen Carpov a făcut o trecere în revistă a ultimelor activităţi în acest sens, referindu-se şi la şedinţele grupurilor de lucru sectoriale, ce au drept scop promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului relatează moldpres.

Riccardo Migliori a reconfirmat interesul AP OSCE pentru rezolvarea definitivă a conflictului transnistrean în baza integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova. Domnia sa a dat asigurări că, în acest sens, în cadrul Adunării Parlamentare există disponibilitate maximă pentru acordarea sprijinului necesar. Înaltul oficial a mulţumit Guvernului Republicii Moldova pentru ataşamentul demonstrat faţă de valorile europene şi a menţionat că integrarea europeană este una din platformele reglementării transnistrene.