Om de afaceri: ‘De fiecare dată mă voi duce să-l văd din nou’

LONDRA. Domnul Brian Moore a fost întâmpinat de “o nouă cultură, ceva ce nu am mai văzut înainte”, în spectacolul prezentat de Shen Yun Performing Arts International Company, la teatrul London Coliseum, vineri, 13 aprilie.

“Prin urmare, a fost o surpriză, a fost captivant”, a spus el. Domnul Moore este fostul proprietar al câtorva companii de vânzări de maşini.

“Este pur si simplu frumos. Este într-adevăr minunat, un spectacol minunat”, a spus omul de afaceri. L-aş putea vedea din nou. Chiar acum.”

El a adăugat: “Dacă va reveni în Anglia, de fiecare dată mă voi duce să-l văd din nou.”

În opinia sa, Shen Yun a fost o nouă experienţă de neuitat care-i rămâne în minte şi îşi va aminti de ea“. Este special, nu este niciun loc în Londra unde poţi vedea aşa ceva”, a spus domnul Moore.

Shen Yun Performing Arts aspiră să reînvie cultura tradiţională chineză şi să o prezinte oamenilor din diferite ţări pe durata turneului mondial; cu toate acestea nu i-a fost încă permis companiei newyorkeze să intre în China continentală.

Domnul Moore a spus că i s-a părut ciudat. Faptul că Shen Yun nu poate să prezinte spectacole în China este ceva de care îşi va aminti.

“Am fost surprins; ciudat, nu puteţi vedea spectacolul în China şi totuşi eu îl pot vedea aici, îl pot vedea în New York, îl pot vedea în alte părţi, dar nu în China – este ceva ce am reţinut.”

Doamna Emma Crichton, consultant de afaceri, s-a aflat printre spectatorii de la teatrul London Coliseum. Pentru ea, spectacolul Shen Yun a fost interesant şi a fost încântată de dansuri.

Vizionând spectacolul a simţit ca şi cum ar fi mers înapoi în timp. “Îţi poţi imagina cum ei sunt la curtea chineză acum câteva sute de ani”, a spus ea.

I-au plăcut personajele din vechile poveşti şi a fost încântată de frumuseţea dansatoarelor. “Îmi place aspectul istoric al spectacolului. Fetele sunt atât de frumoase, atât de graţioase”, a spus ea.

Doamna Emma Crichton a mai adăugat că i-au plăcut aspectele spirituale ale spectacolului. “Pot vedea de ce oamenii îl consideră spiritual, pot înţelege acest lucru. Are multă profunzime istorică, ceea ce este foarte frumos.”

Shen Yun Performing Arts prezintă dansuri etnice, exemple de dans clasic şi costume din diferite dinastii, poveşti din legendele şi din romanele clasice chinezeşti cum ar fi “ Călătorie spre Vest” sau “Osândiţii mlaştinilor.” Descrie, de asemenea, poveşti de curaj din China contemporană, potrivit paginii de web a companiei.

Doamna Crichton a spus că este îngrozită de violarea drepturilor omului în China contemporană. Vorbind despre un dans care descrie un incident în Piaţa Tiananmen, ea a spus : “ştim cu toţii ce se întâmplă, dar să-l descrie în acest fel a fost un mod foarte interesant de a prezenta mesajul”.

Compania newyorkeză Shen Yun Performing Arts este compusă din trei companii care prezintă spectacole simultan în jurul lumii, având misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Matineul de duminică, 15 aprilie, la teatrul London Coliseum marchează sfârşitul turneului european Shen Yun 2012.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură