Operaţiunea "Demiterea primarilor Capitalei", blocată de Primărie. "Campania va începe, fie că vrea sau nu tovarăşa Firea"

Nici nu a anunţat bine "Bucureştiul fără ei" amplasarea primului cort pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarilor din Capitală şi a Consiliului General, că au şi apărut probleme.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Primăria Capitalei se opune instalării primului cort pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarului general Gabriela Firea, a primarilor de sector şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a anunţat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, organizaţia "Bucureşti Fără Ei".

"Pe data de 18 mai am trimis Primăriei Capitalei o notificare prin care informam cu privire la instalarea cortului nostru pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarilor. Baza legală a solicitării noastre este Legea 215/2001 privind administraţia publică locală. Primăria Capitalei ne-a răspuns cu un aviz negativ. E adevărat că legislaţia nu prevede clar o modalitate pentru strângerea de semnături în vederea referendumului de demitere, dar aşa cum s-a instituit practica strângerii semnăturilor în campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu uşurinţă unor astfel de acţiuni", se arată în comunicatul citat.

"Bucureşti Fără Ei" a invocat ca bază legală, de asemenea, Constituţia şi Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

"Considerăm că răspunsul primăriei reprezintă un abuz. Era de aşteptat că nu ne vor lăsa să acţionăm liber şi democratic şi că se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continuă şi ne vom adresa justiţiei pe cale civilă şi penală. Aşteptăm alături de noi orice avocat care vrea să susţină campania, fiindcă nu vom da înapoi. În Bucureşti se pot desfăşura o sumedenie de paranghelii şi festivaluri cu iz electoral, dar voinţa bucureştenilor nu e liberă să se exprime. Actuala putere uită că România e încă o democraţie şi nu Turkmenistan, deşi se pare că acolo doreşte să ne ducă", a transmis organizaţia.

Într-un fel sau altul, cei de la "Bucureşti Fără Ei" anunţă că vor fi prezenţi în Piaţa Unirii, miercuri 07 iunie, la ora 9 dimineaţa, în vederea strângerii de semnături.

"Campania va începe, fie că vrea sau nu tovarăşa Firea. Pe toţi cei care vor să ne susţină îi rugăm să o facă, fie prin voluntariat, fie prin donaţii. Nu ne vom opri! Vă aşteptăm şi pe grupul de facebook Bucureşti Fără Ei – Susţinători", precizează organizaţia.