Florin Cîţu: Guvernul Grindeanu minus confiscă banii companiilor private şi asmute Fiscul asupra lor

Guvernarea PSD a avut un singur scop: să adoarmă vigilenţa societăţii prin promisiuni fantasmagorice, iar după aceea să poată nestingherit să fure şi să se graţieze, a tras un semnal de alarmă liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Grindeanu minus ascunde dezastrul finanţelor fabricând un surplus bugetar pentru perioada ianuarie - aprilie, a acuzat luni, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING.

"Ce nu arată Guvernul Grindeanu minus este că în perioada ianuarie - mai 2017 a rambursat mai puţin TVA (a confiscat, pe româneşte) cu 1.38 miliarde lei faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. În 2016 în perioada ianuarie - mai rambursa în medie un miliard de lei pe lună acum rambursează 700 milioane lei în medie. Exact cât trebuie pentru a arăta un surplus la buget şi să "liniştească" investitorii străini şi instituţiile internaţionale", a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a atras atenţia că dezastrul de la Finanţe are loc în contextul în care statul a asmuţit ANAF-ul asupra firmelor private pentru a "colecta" mai mult.

"În 2017 ANAF a făcut deja 42.000 (!!!) de controale, cu 13,26% mai mult ca în perioada similara a lui 2016. Degeaba. Taxele mari şi ameninţările cu alte taxe de pe urma creşterilor cheltuielilor publice au redus afacerile companiilor. Este o strategie care funcţionează doar pe termen scurt, cea pe care o foloseşte Guvernul Grindeanu minus", a precizat Florin Cîţu

Potrivit senatorului PNL, cheltuielile la buget cresc mult mai rapid decât veniturile iar singurele soluţii, pentru PSD, rămase sunt:

- tăierea investiţiilor (deşi nu prea mai este loc pentru că deja sunt la minim istoric)

- amânarea fără dată clară a relaxărilor fiscale promise în programul de guvernare (ministrul de Finanţe deja a spus că reducerea impozitului pe venit nu va mai avea loc în forma din programul de guvernare).

"Guvernarea PSD a avut un singur scop. Să adoarmă vigilenţa societăţii prin promisiuni fantasmagorice. Iar după aceea să poată nestingherit să fure (ordonanţele 6, 9, 13, fondul suveran, politizarea companiilor de stat etc) şi să se graţieze (legea graţierii). Evoluţia finanţelor publice de până acum prezintă un risc major pentru jaful perfect plănuit de PSD. Este clar că sectorul privat nu susţine acest program de guvernare şi jaful perfect", a concluzionat Florin Cîţu.