Orban: Nu e o coincidenţă descinderea ANAF în redacţia Rise Project. Şeful Fiscului trebuie demis

PNL solicită demiterea de urgenţă a şefului ANAF pentru încălcarea libertăţii presei, a transmis liderul liberalilor Ludovic Orban în urma controlului inopinat pe care Fiscul l-a făcut la sediul RISE Project chiar înainte ca jurnaliştii să publice un material exploziv legat de Liviu Dragnea.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL solicită demiterea de urgenţă a preşedintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertăţii presei prin folosirea abuzivă a unei instituţii a statului împotriva unei publicaţii de investigaţii, se arată într-un comunicat de presă remis joi de preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Un astfel de comportament este intolerabil în orice ţară care garantează drepturile şi libertăţile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidenţă descinderea reprezentanţilor ANAF în redacţia Rise Project, la câteva ore după anunţarea unor dezvăluiri despre preşedintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea", a declarat Orban.

În opinia preşedintelui PNL, a tolera un astfel de comportament al unor instituţii ale statului român "înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituţie".

În acelaşi timp, Orban solicită şi demiterea reprezentanţilor ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne