Orban: Partidul lui Tăriceanu va rămâne vasal al PSD. Sunt mercenari ai PSD, nimic altceva

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)

Comentând demersurile recente ale fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban susţine că acesta vrea să determine electoratul să voteze în turul doi al prezidenţialelor cu premierul Victor Ponta, adăugând că el şi noua sa formaţiune, Partidul Reformator Liberal, sunt "mercenari ai PSD şi nimic altceva".

Tăriceanu, care a fost numit preşedinte al Senatului de premierul Victor Ponta, declara în cadrul primului Congres al PLR că PNL a murit, formaţiunea sa fiind în acest moment singurul reprezentant al dreptei.

"PNL nu numai că nu a murit, dar a devenit mai puternic şi a reuşit să înglobeze alte două formaţiuni politice de centru-dreapta, practic asigurând unificarea forţelor politice de dreapta din România aproape în integralitate. Domnul Tăriceanu s-a 'îndrăgostit' de domnul Ponta, care probabil că l-a angajat pe post de şofer, pentru că numai locul asta era liber şi, oricum, domnul Ponta fiind copilot avea nevoie de un şofer", a declarat Ludovic Orban pentru Ziare.com, subliniind că fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu "pentru liberalism nu mai există din momentul în care a ajuns în postura de angajat al PSD".

La deschiderea lucrărilor Congresului PLR, unde Tăriceanu a vorbit şi despre candidatura sa la cea mai înaltă funcţie în stat, cea de preşedinte al ţării, au luat parte liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi respectiv Daniel Constantin, precum şi un număr mare de foşti liberali care au decis să schimbe tabăra.

Orban a enumerat motivele "trădării" foştilor săi colegi - "relaţii de afaceri cu statul, dosare penale sau promisiuni de funcţii guvernamentale". În opinia liderului liberal, PLR "nu va ajunge nicăieri, va rămâne la stadiul la care este, de vasal al PSD; sunt mercenari ai PSD şi nimic altceva".

"În toamna asta şi în anii ce vin se va da o bătălie între Victor Ponta-PSD, mai precis rămăşiţele comunismului în România, şi forţele politice democratice de dreapta, care vor dezvoltarea României, care vor ca România să fie integrată cu adevărat şi definitiv în circuitul nord-atlantic", a adăugat Ludovic Orban.

Vicepreşedintele PNL a scos în evidenţă faptul că, prin demersul său, Tăriceanu intenţionează să-l susţină pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

"Nu ştiu ce va face dl Tăriceanu, ştiu cu siguranţă că scopul formării acestui partid este de a-l ajuta pe Victor Ponta să obţină cât mai multe voturi în turul doi, încercând să inducă în eroare electoratul mai neatent de centru-dreapta, astfel încât să îl determine să voteze în turul doi cu Victor Ponta. Opinia mea clară este că, desigur, un parlamentar mai poţi să cumperi - un senator, un deputat - mai poţi să cumperi un consilier judeţean, mai poţi să cumperi nişte liberali care deţin funcţii în administraţie, dar cetăţeanul român nu poţi să-l cumperi şi nu poţi să îl vinzi", a subliniat acesta.

Potrivit surselor Realitatea TV, partidul lui Tăriceanu este susţinut financiar de senatorul Sebastian Ghiţă. Jurnalistul Rareş Bogdan susţine că pesedistul ar avea un buget de 4 milioane de euro pentru campania prezidenţială a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca formaţiunea acestuia să "rupă" din voturile dreptei, care s-ar fi dus spre candidatul PNL-PDL, Cătălin Predoiu sau Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne