Orban: Ponta este implicat în toate marile afaceri, de la Microsoft la EADS (Video)

Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL, 12 noiembrie 2014
Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL, 12 noiembrie 2014 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a adresat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de întrebări incomode premierului Victor Ponta, legate de implicarea sa în dosarul EADS.

Victor Ponta este parte a putregaiului din PSD, consideră Orban, susţinând că premierul este legat de aproape fiecare afacere de corupţie în care sunt implicaţi colegii săi din PSD, de la afacerea Microsoft până la afacerea EADS, de la restituirea pădurilor prin "tata socru", Ilie Sârbu, până la afacerea colegului de facultate şi bunului său prieten, Dan Şova, cu complexele energetice Rovinari şi Turceni.

"Dacă tot este atât de expert domnul Ponta în dosarul EADS, aşa cum s-a arătat în cursul acestei campanii, sunt convins că nu se poate să nu ştie că şi domnia sa poate fi implicat direct în acest dosar - din mai multe motive. Îi pun aşa câteva întrebări la care sunt convins că nu o să-mi răspundă", a precizat Ludovic Orban.

Întrebările lui Orban

Este adevărat, domnule Ponta, că aţi fost preşedintele Fundatiei "Secolul XXI" în perioada în care aţi fost şef al Corpului de Control al Guvernului Năstase şi ulterior ministru în Cabinetul Năstase?

Este adevărat că aţi primit finanţări şi că aţi avut proiecte comune cu grupul Lagardere, parte a grupului EADS?

Este adevărat, domnule Ponta, că aţi semnat actul normativ prin care s-a decis încredinţarea directă către EADS a contractului de securizare a frontierelor?

Este adevarat, domnule Ponta, că mai mult decât atât, aţi fost chiar unul dintre cei care, fiind ministru pentru coordonarea acqisului comunitar, aţi omis cu bună ştiinţă multe dintre cheltuielile prevăzute în contractual cu EADS? (Erau cheltuieli care puteau fi sprijinite prin finanţări din programele de pre-aderare mărind în mod artificial valoarea contractului).

Sunt convins că defilaţi acum cu Tăriceanu deşi ştiţi foarte bine că şi domnul Tăriceanu este legat de afacerea EADS, deoarece a beneficiat direct prin intermediul unei firme de consultanţă deţinute de un fost şef al servicului de informaţii şi de şeful Cancelariei Prezidenţiale, de finanţări din partea EADS. Stau şi mă întreb, domule Ponta, dacă ştiţi lucrurile astea de ce vă asociaţi cu domnul Tăriceanu? Nu cumva pentru a scăpa de consecinţele penale ale unei astfel de implicări într-o afacere care stă să explodeze?

Pot să mă întreb, de asemenea, retoric, nu cumva vărul dumneavoastră, domnul Cazanciuc, ministrul Justitiei, şi domnul Niţu, procurorul general propus în mod expres de dumneavoastră, sunt cei care au făcut presiuni ca cetăţenii români să nu ştie înainte de alegerile prezidenţiale cine sunt posibilii implicaţi în afacerile de corupţie din dosarul EADS?

Speranţa lui Orban - mediatizarea

În încheierea discursului său, vicepreşedintele PNL şi-a exprimat speranţa ca măcar o parte din media să aibă curajul să transmită cetăţenilor români declaraţiile şi întrebările sale retorice.

"Victor Ponta nu poate să fie preşedintele României. El poate să fie cel mult preşedintele corupţilor diin PSD şi preşedintele celor cărora le va promite că îi va scapa de puşcărie după ce au jefuit România", a fost ultima remarcă a liderului liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne