"Ordonanţa all inclusive". Ionuţ Stroe: Ponta face un abuz fără precedent în cazul celor 26 de OUG ascunse

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. (Facebook)

Premierul Victor Ponta face un abuz fără precedent ascunzând, pur şi simplu, 26 de ordonanţe de urgenţă într-una singură (OUG 2/2015), sfidând, astfel, recomandările Comisiei Europene şi pe cele ale Comisiei de la Veneţia, a acuzat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, în cadrul unui comunicat de presă remis marţi.

Acuzat că se substituie Parlamentului şi dă ordonanţe de urgenţă pe bandă rulantă, Guvernul Ponta a inventat o nouă tehnică de aprobare a proiectelor de OUG, ordonanţa de tipul "all inclusive".

"Premierul Victor Ponta persistă în practici antidemocratice de eludare a Parlamentului, promovând acte normative în mod netransparent, ce riscă să ofere noi precedente de abuz. El anulează prin acest gest politic toate aşa-zisele bunele intenţii anunţate chiar în faţa Parlamentului despre parteneriatul instituţional. Constatăm din nou că ceea ce spune Victor Ponta diferă în totalitate de ceea ce face Victor Ponta", a precizat Ionuţ Stroe.

În opinia acestuia, şeful Guvernului a desconsiderat, prin respectiva OUG, recomandările explicite făcute atât de Comisia Europeană în rapoartele MCV, cât şi de Comisia de la Veneţia prin reprezentanţii săi, care au criticat numărul mare al ordonanţelor de urgenţă adoptate de Guvernul Ponta.

"Modul în care a fost adoptată această ordonanţă de urgenţă trădează aceeaşi mentalitate toxică a PSD şi a lui Victor Ponta, manifestată înainte de alegerile prezidenţiale, când Guvernul a permis traseismul aleşilor locali, printr-un act care a încălcat principiile statului de drept", a subliniat purtătorul de cuvânt al PNL.

Forma în care a fost adoptată OUG 2/2015 face abstracţie de normele de tehnică legislativă şi principiile constituţionale care reglementează procedurile de emitere a actelor guvernamentale.

"PNL sancţionează ferm aceste derapaje de la democraţie, care nu au precedent nici în practica europeană, şi nici măcar în cea românească. Avertizăm că o eventuală decizie de neconstituţionalitate pentru OUG 2/2015 ar însemna decredibilizarea completă a acestui Cabinet, fiind a doua astfel de abatere majoră în ultimele luni", a concluzionat Ionuţ Stroe.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne