Ovidiu Raeţchi: "Ponta, biruitorul covrigăriilor, continuă lupta cu micii întreprinzători"

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Prin noul Cod Fiscal, actualul Guvern continuă, în fapt, lupta cu micii întreprinzători începută prin decizia ANAF de a învinge evaziunea fiscală prin închiderea covrigăriilor şi magazinelor de cartier, este de părere deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, care avertizează că premierul Victor Ponta, "biruitorul covrigăriilor", va închide practic 140.000 de mici firme.

"Noul Cod Fiscal este ostil faţă de micii întreprinzători. După ce lupta ANAF împotriva evaziunii fiscale a început cu patiseriile şi covrigăriile – în timp ce marii evazionişti sunt menajaţi – şi noul Cod Fiscal conţine numeroase prevederi care sufocă iniţiativa privată. De exemplu, potrivit noului Cod Fiscal, firmele mici vor plăti o taxă suplimentară, dacă nu au salariaţi, care ar conduce la închiderea a jumătate dintre cele 278.000 de microîntreprinderi fără angajaţi din România, potrivit Consiliul Naţional pentru IMM-uri", a precizat Ovidiu Raeţchi, adăugând că aceste prevederi "lovesc în micii întreprinzători şi în fragila clasă de mijloc".

Deputatul PNL a explicat şi că Victor Ponta îşi permite să propună un Cod Fiscal nerealist tocmai pentru că nu actualul şef al PSD este cel care îi va deconta consecinţele.

"Ponta recurge la o formulă clasică de blocare a reformei prin mimarea ei pentru televiziune: se reduc unele taxe, dar se măresc altele. La final, rezultatul va fi acelaşi: tot nu vom avea mai mulţi bani la buget, dar micile firme vor fi sufocate şi iniţiativa privată va fi descurajată. Practic, Guvernul pretinde că oferă cu o mâna, dar ia cu alta. Şi Consiliul Fiscal a desfiinţat propunerea de modificare a Codului Fiscal, avertizând că reducerile de taxe vizate ar duce la deviaţii de proporţii de la ţintele bugetare pe termen mediu", a mai precizat deputatul PNL.

În concluzie, Ovidiu Raeţchi afirma că premierul Ponta ştie foarte bine că, atunci când va veni decontul măsurilor Codului Fiscal, altcineva va fi la guvernare şi încearcă să aglomereze încă de acum nota de plata pentru viitorul Executiv.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.