Ovidiu Raeţchi, potenţial candidat la şefia PNL

Orice mare partid, ca să se reinventeze, are nevoie de un lider din noul val, un lider credibil care să schimbe paradigma de comunicare, susţine deputatul Raeţchi, potenţial aspirant la titlul de preşedinte al PNL.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Corect strategic pentru PNL este să 'inventeze' un lider din noul val, o figură relativ proaspătă, susţine deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, care nu exclude faptul că ar putea candida la şefia partidului la viitorul congres din primăvară.

"Vă pot spune sincer ce îmi doresc cu siguranţă să fac: să formăm un grup tânăr în partid, cu o platformă foarte atent desenată ideologic, care să promoveze liberalismul clasic la nivelul valorilor morale şi la nivel economic. Îmi doresc, da, ca acest grup tânăr să aibă o candidatură proprie la conducerea PNL. Cred că e obligatoriu să facem asta, cred că e sănătos pentru partid. Asta cere publicul. Nu cred că ne-am putea ierta să stăm pe margine, să sperăm că 'vor veni de sus' nişte soluţii magice şi să ne dăm seama că, în final, vom vedea o luptă plată între două figuri depăşite, care nu mai spun nimic publicului de dreapta, publicului tânăr, care pleacă hemoragic spre USR. Nu stiu în acest moment cine ar putea fi figura cea mai dinamică, cea mai charismatică, cea mai reprezentativă pentru acest grup tânăr al 'liberalilor autentici'. Vă asigur că mai există cel puţin o persoană sau două din noul val de lideri liberali la care ne gândim cu încredere deplină: vom decide împreună care e varianta optimă", a declarat Raeţchi, preluat de Hotnews, într-un interviu acordat ziarului Cotidianul.

Din punctul de vedere al liberalului, corect strategic pentru PNL ar fi să 'inventeze' un lider din noul val, o figură relativ proaspătă, care să schimbe semnificativ paradigma de comunicare.

"Orice mare partid, ca să se reinventeze, are nevoie de o astfel de operaţiune: uitaţi-vă la Obama în urmă cu opt ani, la Clinton sau Blair la vremea lor, la Trudeau. Un chip nou modifică automat şi nişte automatisme de comunicare care sunt deja revolute. Nu mai putem vorbi ca în anul 2004 - ce funcţiona atunci nu mai funcţionează în 2017. 'Vechiul PDL' - 'vechiul PNL', de exemplu, este o schemă de gândire total depăşită, care nu mai interesează marele public" a adăugat liberalul.

Reamintim că în urma rezultatului sub aşteptări de la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu a demisionat de la şefia PNL, urmând ca noul lider să fie ales la Congresul ce va avea loc, cel mai probabil, în aprilie. La şefia PNL ar putea candida Raluca Turcan - actualul preşedinte interimar -, Cătălin Predoiu care, de altfel, şi-a anunţat deja candidatura, fostul şef al CJ Călăraşi Răducu Filipescu şi Ludovic Orban.