Palada scapă nesancţionat. Premierul Ponta parează intrebările "purceluşilor anti-guvernamentali"

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

"Eu încerc să am o relaţie bună cu mass-media şi cu toate cultele”, a declarat Victor Ponta, prezidenţiabilul PSD, drept comentariu la faptul că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a postat pe Facebook un mesaj în care îi etichetează pe jurnalişti drept "purceluşi anti-guvernamentali" pe care îi place să îi "execute electric".

Întrebat de presă ce opinie are despre atitudinea lui Palada, despre atacul acestuia la adresa jurnaliştilor, premierul Victor Ponta a declarat că nu a discutat cu purtătorul de cuvânt al Guvernului pe care îl conduce şi că el, personal, încearcă să aibă o relaţie bună cu toată presa şi cu toate cultele.

„Nu am discutat cu nimeni pentru că eu încerc să am o relaţie bună cu mass-media şi cu toate cultele”, a declarat Ponta.

Premierul Ponta, care de-a lungul timpului s-a lansat şi el în tirade la adresa "jurnaliştilor băsişti", nu şi-a putut abţine un 'mic sarcasm' şi a declarat că va veni împreună cu Palada la B1. Reamintim că după postarea sa pe Facebook, Palada a fost sunat de Sorina Matei de la B1, jurnalista dorind să îi solicite informaţii. Palada i-a trântit însă telefonul în nas, lansându-se după aceea în insulte la adresa ei, pe Facebook, acolo unde nimeni nu putea să-i replice direct, iar jurnaliştii pot fi "executaţi" dându-li-se block.

Redăm postarea prin care Palada scrie că îi place să execute jurnalişti obiectivi, deci antiguvernamentali:

”Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar înainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”, scria pe Facebook purtătorul de cuvânt al Guvernulu în noaptea de joi spre vineri.

Acesta nu este primul derapaj al lui Palada care sfidează normele comunicării civilizate şi de bun-simţ. În noiembrie 2013, comentând o serie de declaraţii ale lui Băsescu dezavantajoase pentru premier, Palada a afirmat pe Facebook că preşedintele este "matrafoxat", "beat, dar nu de putere" etc.

Nici atunci premierul Ponta nu şi-a demis purtătorul de cuvânt.