Pe Litoral vor fi organizate mai multe evenimente pentru vacanţa de 1 mai

Litoralul românesc, Costineşti la sfârşit de sezon
Litoralul românesc, Costineşti la sfârşit de sezon (Epoch Times România)

Pentru cei peste 30.000 de turişti care sunt aşteptaţi să-şi petreacă pe Litoral vacanţa de 1 mai vor fi pregătite mai multe evenimente, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

"Pentru 1 mai am pregătit foarte multe evenimente care se vor derula în fiecare zi până la finalizarea minivacanţei care a devenit maxi-vacanţă prin decizia Guvernului de a uni 1 mai cu Paştele. Astfel, până pe 7 mai avem ocazia să oferim tuturor turiştilor care aleg litoralul românesc surprize, spectacole, parade de maşini, parade de motociclete, concerte, evenimente în fiecare club de noapte. Primăria Mangalia anunţă evenimente atractive pentru staţiunile din sud, inclusiv un eveniment care se cheamă Patimile lui Hristos cu ocazia Paştelui. Slujbele de Paşte vor avea loc pe plajă atât în staţiunea Mamaia, în dreptul Cazinoului, cât şi pe plaja din Mangalia. De asemenea, deschiderea sezonului o vom face cu tur-operatori din Emiratele Arabe Unite şi presa din Emirate pentru a le prezenta ce înseamnă staţiunea Mamaia", a declarat Corina Martin.

Operatorii din turism şi-au propus să depăşească recordul de anul trecut, de 30.000 de turişti în timpul vacanţei de 1 mai, mai ales că cea de anul acesta este semnificativ mai lungă, între 1 şi 6 mai.

"Nu ne-am bătut niciodată de 1 mai cu litoralul bulgăresc, de Paşte ne-am bătut şi întotdeauna litoralul bulgăresc câştiga pentru că de Paşte dacă nu rămânem în România ne dorim o destinaţie externă, iar cea mai accesibilă este Bulgaria. De 1 mai litoralul românesc şi-a luat revanşa. Pot să dau şi o comparaţie, în general aveam 20.000-30.000 de turişti la noi pe litoral de 1 mai faţă de 5.000-6.000 în Bulgaria. În acest an, având în vedere că Paştele este legat în aceeaşi săptămână cu 1 mai ne aşteptăm la un număr şi mai mic de turişti în Bulgaria şi un număr şi mai mare pe litoralul românesc", a precizat Corina Martin.