Persoanele cercetate pentru furt de produse petroliere au fost arestate

Epoch Times România
10.12.2008

Cele 17 persoane, intre care si un jandarm de la Brigada Speciala de Interventie acuzate de furt de produse petroliere cu ajutorul unor instalatii artizanale amplasate pe conductele magistrale au fost arestate.

Potrivit Directiei Generale Anticoruptie (DGA), magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus, miercuri, arestarea a 16 persoane, intre care si subofiterul jandarm, pe o perioada de 29 de zile, iar pentru alt membru al gruparii, arestarea pentru 15 zile.

DGA precizeaza ca in acest dosar sunt invinuite in total 20 de persoane, pentru dare de mita, complicitate la dare de mita, furt calificat si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Ofiterii anticoruptie, impreuna cu lucratori ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si ai Jandarmeriei Romane, sub coordonarea procurorilor Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au efectuat, marti, 23 perchezitii domiciliare in judetele Ilfov, Dambovita, Giurgiu si Prahova, "in vederea probarii activitatii infractionale a unui grup de persoane suspectate de furturi din conductele magistrale de transport titei", potrivit DGA.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit 400.000 de lei, un pistol mitraliera, arme de vanatoare si alte arme de foc (pistoale, revolvere), precum si componente apartinand instalatiilor artizanale destinate sustragerii de produse petroliere.

In 13 august 2008, un subofiter de la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov a formulat un denunt la Directia Generala Anticoruptie - Biroul Anticoruptie pentru Judetul Ilfov, in care arata faptul ca un cetatean i-a oferit sume de bani pentru ca, in calitate de sef de patrula in zona conductelor magistrale de titei, sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu.

Concret, P.V. i-ar fi solicitat subofiterului sa-i permita lui si complicilor sai sa sustaga titei din conducta aflata pe raza judetului Ilfov. Cu ocazia intalnirilor intre cei doi, P.V. i-a oferit jandarmului suma de 4.010 lei.

In urma extinderii cercetarilor, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii, Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si Unitatii Speciale de Aviatie din cadrul MIRA, a rezultat ca, actionand sub coordonarea lui D.I., P.S.M. si S.G., 17 persoane s-au asociat in scopul sustragerii de produse petroliere cu ajutorul unor instalatii artizanale amplasate pe conductele magistrale.

In activitatea lor, ei au fost sprijiniti de catre T.F.M. - subofiter in cadrul unei unitati de jandarmi din Bucuresti, cercetat pentru furt calificat in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Din cercetari a rezultat faptul ca invinuitii, in perioada august-noiembrie 2008, au sustras, in mod repetat, pe timpul noptii, produse petroliere (titei) din conductele ce tranziteaza judetele Calarasi, Ilfov si Prahova, utilizand pentru transport autocisterne de mare capacitate (aproximativ 40 de tone), cu numere false de inmatriculare. Produsele erau sustrase cu ajutorul mai multor furtune de tip pompier, montate la instalatiile artizanale atasate conductelor magistrale de transport, din apropierea statiilor de repompare.

Titeiul brut era transportat in diferite locatii de pe raza judetului Prahova unde dupa prelucrare era vandut ca fiind combustibil petrolier, prin intermediul societatilor comerciale controlate de D.I.

In urma investigatiilor de marti, au fost gasite trei instalatii artizanale utilizate de catre persoanele invinuite, pe raza comunelor Tunari (satul Dimieni) si Dalga din judetul Ilfov, respectiv Calarasi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor