Pesedistul Eugen Bejinariu unul din denunţătorii în dosarul Microsoft

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)

Unul dintre martorii denunţători în megadosarul de ar fi deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost şef al Secretariatului General al Guvernului, relatează postul B1 TV.

Conform sursei citate, Bejenariu le-ar fi relatat procurorilor DNA cum l-a vizitat în 2004 Dan Nica (ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Năstase şi ministru de Interne în guvernul PDL-PSD n.r.) imediat după ce a fost numit în funcţia de şef al Secretariatului General al Guvernului, pentru a-l înforma că trebuie să se semneze contractul cu Micrososft.

Pentru a-l convinge în acest sens, Dan Nica ar fi mers la el chiar cu Şerban Mihăilescu, predecesorul lui Bejinariu la SGG, mai informează sursa citată.

Bejinariu le-ar mai fi relatat procurorilor DNA despre posibile fapte de corupţie, şi că unii dintre demnitarii implicaţi ar fi primit sume de bani.

Reamintim că megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească, după ce DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme ca să obţină contracte cu statul.

Foştii miniştri vizaţi de DNA sunt: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu. De marţi, în presă au fost vehiculate alte nume grele implicate în dosar, printre care şi Adrian Năstase, Victor Ponta, omul de afaceri Dorin Cocoş, precum şi edilul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În acest spectaculos dosar de corupţie apar şi numele premierului Victor Ponta, candidatul PSD la prezidenţiale precum şi al fostului premier recent eliberat din închisoare, Adrian Năstase, fiind menţionate în declaraţia unui martor audiat de procurorii DNA care a descris presupusa filieră responsabilă de faptele de trafic de influenţă şi luare de mită în ceea ce priveşte cumpărarea licenţelor, relatează Medifax.