Piedone, scos din joc de instanţă

Fără să se lase descurajat de valul de proteste declanşat de intrarea sa în cursa pentru Primăria Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi-a depus o nouă candidatură pentru postul de edil, candidatură care a fost pentru a doua oară contestată în instanţă.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

UPDATE. Judecătoria Sectorului 4 a respins candidatura lui Cristian Popescu-Piedone. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată de fostul edil.

* * *

Judecătoria sectorului 4 judecă miercuri o serie de contestaţii depuse împotriva candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la funcţia de primar al sectorului 4.

Candiatura lui Piedone a fost contestată de Adrian Golu, tatăl lui Tudor Golu - victimă a incendiului din clubul Colectiv, Eleonora Arjoca, Iancu Eugen Cătălin, Alexandru Constantin Corcău şi avocatul Gheorghe Piperea.

Reamintim că Piedone a demisionat din funcţia de primar după ce miile de oameni care s-au revărsat în stradă, revoltaţi de drama din Colectiv, i-au cerut demisia. Lui Piedone i s-a reproşat că, deşi avea doar două cluburi în tot sectorul, nu s-a asigurat că acestea funcţionează corect, la standarde care să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Iniţial arestat preventiv pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, edilul a fost pus rapid în libertate. Cazul este cercetat, în continuare, de procurorii DNA.

Cristian Popescu Piedone a decis recent să revină în prim - planul politicii româneşti şi intenţionează să obţină un nou mandat de primar al Sectorului 4.

Revoltaţi, unii dintre supravieţuitori şi rude ale celor care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei de la Colectiv, precum şi avocatul Gheorghe Piperea, i-au contestat în instanţă candidatura.

Deşi Tribunalul Bucureşti i-a respins marţi, în mod definitiv, candidatura pentru diverse nereguli legate de lista de semnături, fostul edil nu s-a lăsat descurajat, depunându-şi din nou candidatura în timp util, din partea Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal, în ciuda nemulţumirii Mariei Grapini, copreşedintele acestei formaţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne