Pleşu: Nu mă simt în siguranţă când ministrul de Interne e o fostă secretară de şcoală generală în Videle

Şefii de la Interne şi Educaţie, Carmen Dan şi Liviu Pop, sunt două exemple care reflectă foarte bine lipsa de calificare a celor care ne conduc, a opinat scriitorul Andrei Pleşu.
Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Florin Chiriă)

Lipsa de calificare a celor care ne conduc este din ce în ce mai evidentă. Din cauza dezordinii de valori şi competenţe ajungi să nu mai ai criterii de evaluare pentru nimeni, a remarcat, la o emisiune Digi24, scriitorul Andrei Pleşu, citat de Republica.ro.

"Fără să o cunosc personal (pe Carmen Dan - n.r.), nu mă simt perfect în siguranţă când ministru de Interne e o doamnă, de altfel agreabilă la vedere, care a fost ani de zile secretară de şcoală generală în Videle. Eu nu zic că o secretară nu poate fi ministru, dar să mi se arate un CV în acest sens.

Ministrul Educaţiei, Pop, e un personaj. Când afli că la educaţie există doi secretari generali, unul a lucrat 10 ani la o firmă de transport maritim, de ce îl pui la învăţământ? Al doilea a spus şi el ceva memorabil că nu se face deosebirea între copiat şi plagiat. Copiatul e când furi, dar spui, plagiatul e când furi, dar nu spui, dacă furi şi spui nu eşti sub influenţa legii. E greu de aflat ce zice ministrul când spune că învăţământul e gratuit pentru copii", a declarat Pleşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne