PMP: Obsesia maladivă a PSD şi a lui Tăriceanu au transformat aniversarea Senatului într-o altă bătălie cu Băsescu

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară a criticat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, decizia preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu de a nu-l invita pe şeful statului Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pe motiv că s-ar „crea un moment penibil”.

„PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au transformat marcarea celor 150 de existenţă ai Senatului României într-o aniversare ruşinoasă. Obsesia maladivă a PSD şi a lui Călin Popescu Tăriceanu au determinat neinvitarea preşedintelui României Traian Băsescu la acest moment aniversar la care au fost însă invitaţi ceilalţi doi preşedinţi post-decembrişti”, se precizează în documentul citat.

Liderul Grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a solicitat miercuri un vot pentru ca plenul să decidă dacă preşedintele Traian Băsescu poate participa la aniversarea Senatului, dar cererea sa nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată. Ulterior, acesta a informat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent în vederea discutării acestui subiect, însă încercarea de convocare a unei şedinţe a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Călin Popescu Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor Biroului Permanent.

„Acuzăm laşitatea PSD, care n-a avut curajul să-şi asume printr-un vot în Biroul Permanent al Senatului neinvitarea preşedintelui României la aniversarea de azi. Şi îl acuzăm pe preşedintele Senatului că este cea mai zeloasă slugă politică a PSD. Călin Popescu Tăriceanu a încălcat orice protocol inter-instituţional şi a şters pe jos cu regula că între instituţii există relaţii instituţionale, nu relaţii personale. Probabil că înfrângerile pe care preşedintele Traian Băsescu le-a administrat PSD în 2004 şi 2009 au produs o traumă istorică în PSD şi au generat în acest partid o ură care otrăveşte în continuare scena politică românească”, se adaugă în comunicatul PMP.

În semn de protest, PMP a decis ca senatorii partidului să nu participe la acest moment aniversar „pe care PSD şi Călin Popescu Tăriceanu l-au transformat într-o altă bătălie împotriva preşedintelui României”.