PNL cere retrimiterea Legii salarizării la comisie: Se încalcă principiile echităţii şi performanţei

Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL solicită retrimiterea Legii salarizării unitare la comisia de specialitate, întruncât dezbaterile au fost o "făcătură", a declarat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, preşedintele interimar al liberalilor Raluca Turcan.

"Această lege trebuie retrimisă la comisie, pentru ca această făcătură de dezbatere existentă în comisiile de specialitate practic nu a arătat decât dorinţa de a mima atenţia acordată Opoziţiei sau unor argumente oferite de beneficiarii legii salarizării unitare. Aşa cum legea graţierii a fost retrimisă în comisie, a stat foarte mult timp în dezbatere publică, cred că şi legea salarizării unitare ar trebui să stea mult mai mult în dezbatere la Senat şi apoi să intre în dezbatere finală la Camera Deputaţilor", a precizat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

În opinia şefei PNL, legea trebuie retrimisă la comisie, astfel încât să fie dezbătută mult mai temeinic, "să vedem dacă se mai pot face corecturi, dacă există deschidere din partea PSD".

"PNL atrage atenţia celor din PSD să rescrie această lege şi să o dezbată mult mai temeinic în comisiile de specialitate. Nu cred că există posibilitatea ca PNL să voteze pentru o astfel de lege", a afirmat Raluca Turcan, adăugând că actul normativ taie salarii şi încalcă principiile echităţii şi performanţei.