Poliţia R. Moldova: Acţiunile de monitorizare a respectării restricţiilor pandemice vor fi intensificate

Guvernarea interimară, care nu răspunde pentru nimic, din nou loveşte în cei mai săraci care îngheaţă în pieţele cu vânzări minuscule pentru a supravieţui. Iar supermarketurile, unde oamenii se înghesuie, vor avea profituri suplementare, afirmă Alexandr Slusari.
Poliţia R. Moldova (politia.md)
Tatiana Chiriac
16.02.2021

Poliţia Republicii Moldova informează că va intensifica acţiunile de monitorizare privind respectarea restricţiilor decise de autorităţi de prevenire a răspândirii virusului Wuhan care provoacă boala Covid-19.

Într-un comunicat, oamenii legii menţionează că „vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată”, notând că pericolul de îmbolnăvire nu a trecut încă, iar controalele pe care le fac au ca obiectiv protejarea sănătăţii oamenilor.

Astfel, poliţiştii vor patrula în adiacentul pieţelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, staţii şi autogări şi vor interveni solicitând cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie, iar şoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane.

De asemenea, se va supraveghea activitatea agenţilor economici şi se va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul de nerespecate a măsurilor de restricţie.

Poliţia a ţinut să atenţioneze că de la începutul anului curent au fost întocmite 3 522 de procese verbale, iar amenzile aplicate depăşesc suma de 4 milioane de lei.

Starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul R. Moldova a fost prelungită până în data de 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP), care a constatat că situaţia epidemiologică din ţară rămâne nefavorabilă. Astfel, CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricţie pentru a preveni răspândirea virusului comunist.

Cei care au decis restricţionarea activităţii pieţelor nu propun nicio compensare vânzătorilor, chiar dacă sunt plătitori de contribuţii de asigurări sociale, a notat deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, atenţionând că guvernarea interimară, care nu răspunde pentru nimic, din nou loveşte în cei mai săraci. În cei care îngheaţă acum în pieţele cu vânzări minuscule pentru a supravieţui. Iar supermarketurile, unde oamenii zilnic se înghesuie, vor avea profituri suplementare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor