Poliţia Română, în anul 2016: Latrine în curte şi secţii în care plouă. Sindicat al Poliţiştilor cere lămuriri

În timp ce poliţiştilor li se cere integritate, onestitate, performanţă etc., statul le pune adesea la dispoziţie condiţii de muncă primitive. Între timp, MAI "vopseşte gardul", pentru ca Poliţia să aibă o imagine de instituţie modernă, unde lucrurile merg bine şi frumos.
(Arhivă) Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei
(Arhivă) Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

"Vă aduceţi aminte că înainte de '89, se plantau copaci, se vopseau blocuri şi bulevarde pe unde trecea Ceauşescu, după care totul revenea la normal? Cu ce se deosebeşte azi, Poliţia Română, de Miliţia Română?", se întreabă, pe Facebook, liderul Sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ, revoltat că în România anului 2016, încă există posturi de poliţie unde dotările sunt la pământ.

Potrivit sindicatului ''Diamantul'', în România anului 2016, la 25 de ani de despărţirea de comunism şi miliţie, mai există încă posturi de poliţie cu latrine înfiorătoare în curte iar la secţii din Bucureşti - vorba aia, Capitala - poliţiştilor le plouă prin tavan. Mai mult, parte din poliţiştii care ar trebui să gonească precum vântul să prindă infractori, conduc Logan-uri fără airbaguri, punându-şi viaţa în pericol.

"În 2012, s-au adus temporar, la IPJ Doj, staţii Tetra, pe durata unui exerciţiu comun româno-bulgar, cu ordinul expres de a se înapoia staţiile radio, după terminarea exerciţiului ( vezi foto). De atunci şi până acum, poliţiştii de la Dolj nu cunosc ce e aia staţie radio. Comunicaţiile profesionale ale poliţiei Dolj se fac prin intermediul telefoanelor mobile personale. Se pare că la fel este şi la IPJ Olt. La fel şi la IPJ Teleorman, IPJ Arad. Şi sigur mai sunt şi alte IPJ-uri de care încă nu am aflat noi.

Am descoperit zilele astea, latrine înfiorătoare la posturi de poliţie, maşini de poliţie care circulă cu defecţiuni, tavane de secţii de poliţie în Bucureşti, prin care plouă înăuntru... Unde este modernitatea, civilizaţia în poliţie, după mai mult de 25 de ani de când ne-am despărţit de comunism şi miliţie?

Latrina Secţiei de Poliţie din Mogoşoaia
Latrina Secţiei de Poliţie din Mogoşoaia (Diamantul)

Toaleta postului de Poliţie din Gruiu
Toaleta postului de Poliţie din Gruiu (Diamantul)

Tomberoane pentru colectatul apei de ploaie care curge prin tavan, într-o secţia 26 de Poliţie Bucureşti
Tomberoane pentru colectatul apei de ploaie care curge prin tavan, într-o secţia 26 de Poliţie Bucureşti (Diamantul)

Secţia de Poliţie din Mogoşoaia
Secţia de Poliţie din Mogoşoaia (Diamantul)

Logan de Poliţie
Logan de Poliţie (Diamantul)

Logan de Poliţie
Logan de Poliţie (Diamantul)

Bogdan Despescu, şeful IGPR, ar trebui să aibă curaj să recunoască public existenţa acestor probleme ce ţin de logistica Poliţiei române şi să le atace cu curaj. Să nu le ascundă sub preş. Să nu le nege existenţa. Să nu le diminueze importanţa. Să le rezolve, adaugă Păscuţ.

În consecinţă, nemulţumiţi de condiţiile de muncă "primitive" în care lucrează mulţi dintre poliţişti, liderii ''Diamantul'' au solicitat Inspectoratului General de Poliţie să răspundă la o serie de întrebări, după cum urmează:

1) Câte posturi de poliţie rurală sunt pe teritoriul ţării;
2) Câte posturi de poliţie rurală au toalete rudimentare, cum este cea din poza ataşată, aflată la postul Mogoşoaia;
3) Câte posturi de poliţie rurală nu au toalete;
4) Câte dintre posturile de poliţie rurală cu toalete rudimentare sau fără toalete au aviz sanitar de funcţionare;
5) Câte autovehicule Logan există în dotarea poliţiei române fără airbaguri, respectiv fără airbag pentru pasagerul din faţă;
6) Cine a autorizat achiziţionarea acestor Loganuri fără airbaguri;
7) Câte autoturisme Dacia Solenza mai sunt folosite de către Politia Română;
8) La câte secţii din Bucureşti, în timpul ploilor, apa se scurge din tavan.
''Diamantul'' şi-a însoţit întrebările cu mai multe fotografii cu toaleta exterioară distrusă a Postului de Poliţie Mogoşoaia, şi cu autovehicule Logal fără airbag şi cu defecţiuni, folosite de către Poliţia municipiului Sibiu.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne