Poliţişti de la Rutieră Piatra Neamţ, reţinuţi pentru luare de mită

Şapte poliţişti - printre care un comisar şef - au fost reţinuţi pentru luare de mită în formă continuată de la şoferi. Alţi şapte sunt cercetaţi sub control judiciar pentru fapte similare.
Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Comisarul şef Viorel Andronic precum şi şase agenţi de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ au fost reţinuţi joi de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Alţi şapte poliţişti sunt cercetaţi sub control judiciar în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor DNA, Andronic, comisarul şef, la data faptei având atribuţii de conducere a activităţii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, este acuzat de 11 acte de luare de mită, în timp ce agenţii sunt acuzaţi la rândul lor atât de luare de mită în formă continuată - de zeci de ori - cât şi de fals intelectual. Cei şapte vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ puşi sub acuzare în dosar au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. În loc să-i sancţioneze însă pe vitezomani aşa cum scrie la carte, agenţii de poliţie au luat mită sume de bani cuprinse între 50 lei şi 400 lei, în schimbul banilor "îndulcind" sancţiunile prevăzute de lege.

Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfăşura ca o activitate repetitivă (115 acte materiale), arată procurorii.

"Inculpaţii Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurenţiu, Covasan Dragomir - Loredan şi Berbec Ionuţ-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenţiei cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinţa reducerii amenzii.
La datele de 25.04.2016 şi 29.04.2016, inculpaţii Greaca Marius-Laurenţiu şi Neamţu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificaţi inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuţiile acestuia de coordonare a activităţii Biroului rutier şi controlul asupra agenţilor din cadrul biroului", se arată în comunicatul DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne